Inaktiv platsannons

Strategisk inköpare till SCA i Sundsvall

SCA's mission, vision and core values are important tools in creating a company in which employees are united by common goals and in a shared ambition. Our core values are respect, excellence and responsibility.

Om tjänsten

Strategisk inköpare till inköpskategorin Produktionsmaterial

Är det dags för nya utmaningar? Är du en person som har erfarenhet av att göra affärer och förhandla? Drivs du av att jobba mot och att nå utmanande mål? Då kan vi erbjuda ett roligt och intressant jobb där affären är i fokus.


SCA är inne i ett expansivt skede och i syfte att öka kvaliteten och minska kostnaderna för våra upphandlingar behöver vi nu förstärka vår organisation Inköp & Logistik med en strategisk inköpare inom kategorin produktionsmaterial. Varmt välkommen med din ansökan!

Din nästa utmaning

I inköpskategorin Produktionsmaterial ansvarar vi bland annat för inköp av bulkkemikalier, funktionskemikalier, returfiber och emballage för SCAs olika affärsenheter. Kategorin ansvarar också för SCAs försäljning av tallolja och terpentin.


I rollen som strategisk inköpare finns ett stort kommersiellt fokus på förhandlingar, avtal och leverantörsansvar för leverantörer som är knuta till inköpskategorin.


Tillsammans med dina kollegor inom kategorin och varugruppsteam bestående av nyckelpersoner från våra olika affärsenheter utvecklar ni tillsammans lämpliga inköpsstrategier och standardiserade processer för att effektivisera inköpen samt utvecklar produktionsprocessen och produkter inom affärsgruppens verksamheter.


I arbetet ingår förutom kommersiella förhandlingar och avtalsansvar bland annat uppföljning av kostnads- och marknadsutveckling, leverantörskvalificeringar samt volymallokering. Du kommer att arbeta nära utvecklings- och produktionsorganisationerna samt operativa inköpare på de olika SCA enheterna för att optimera processer och kostnader.


Arbetet sker med ett affärsmässigt fokus och i enlighet med SCAs policys och riktlinjer.


Tjänsten innebär resande. Placeringsort är i Sundsvall, Umeå eller Piteå.

Vem är du?

Vi söker dig som har en akademisk utbildning (Civilingenjör/Civilekonom) eller motsvarande kunskap samt erfarenhet av kvalificerat inköpsarbete eller försäljning inom kemikalier alternativt returfiber, gärna från tillverknings- eller skogsindustrin.


Du är en skicklig förhandlare och är van att upprätta avtal. Vi vill också att du har vana av arbeta i projektform samt gillar att leda och driva förändringsarbete. Vidare är du en van datoranvändare med kunskaper i dataanalys och du kommunicerar obehindrat på svenska likväl som på engelska.


Vi söker dig som trivs med att leda arbetsgrupper i rollen som projektledare. Du är förtroendeingivande och har lätt för att bygga och bibehålla relationer både internt och externt. Vidare är du resultatorienterad, drivande och noggrann med en mycket god analys- och problemlösningsförmåga samt ett strukturerat arbetssätt.


För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder personlig utveckling med en utmanande och intressant roll i en organisation som präglas av god stämning samt ett öppet och prestigelöst förhållningssätt.


På SCA bryr vi oss om dig som anställd. Vi strävar efter en hälsosam arbetsmiljö som ger dig förutsättningar för ett hållbart och roligt arbetsliv, oavsett var du är i livet.

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sundsvall
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Sundsvall | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)