Inaktiv platsannons

Integration Solution Architect och Integration Delivery Lead i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Du kommer att bli en viktig medlem av den grupp inom koncernfunktionen Group ICT som har till uppgift att utveckla och leverera affärskritiska IT-tjänster till Saabs affärsområden och Market Areas. Organisationen heter Enterprise Application Management (EAM) och ansvarar för en stor del av Saabs koncerngemensamma tjänster.

En av dessa är funktionen Integration Competence Center (ICC) till vilken vi söker en person för rollerna Integration Solution Architect och Integration Delivery Lead.

ICC är både en funktion och ett förvaltningområde och har som syfte att säkerställa att systemintegrationer på Saab är säkra, konsistenta och förvaltningsbara över tid och vara en möjliggörare för digitalisering.

Din framtida utmaning

Som Integration Solution Architect blir din uppgift att vara ICC:s representant i olika verksamhetsprojekt. I rollen arbetar du med att förstå verksamhetens krav och behov för att kunna omsätta dessa i en lösningsdesign och specifikationer. Du kommer ofta att ingå i olika projekt parallellt beroende på behoven i systemens olika faser.

En viktig uppgift för Integration Solution Architect är att säkerställa att integrationer utvecklas enligt ICC:s principer och best practice.

I rollen som Integration Delivery Lead kommer du att ha en aktiv roll i ICC med att koordinera och prioritera uppgifter inom leveransteamet. Och som en del av ICC förväntar vi oss att du alltid proaktivt verkar för att vidareutveckla ICC gällande hur vi levererar integration.

I båda dessa roller kommer du jobba nära ISM ICC (IT Service Manager ICC) och Integration Lead Architect.

Den du är idag

Vi söker dig som har lämplig kompetens, erfarenhet och förmåga att hantera ovanstående utmaningar. Du har erfarenhet av projektledning och har goda kunskaper om integration och gärna erfarenhet av utveckling av integrationer i BizTalk och/eller API Management. Du är drivande och har eller är beredd på att bygga upp ett brett kontaktnät inom Saab.

För att nå framgång i tjänsten är det viktigt att du är kundorienterad och affärsmässig. Du kan arbeta självständigt men är samtidigt en god lagspelare som fungerar i team/project. Du har lätt för att kommunicera, är social, utåtriktad och lyhörd.

Du har goda språkkunskaper i såväl svenska som engelska.
Tjänsten omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i prövning gjord av myndighet. 

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | IT | Heltidsjobb (förstajobb)