Inaktiv platsannons

Konstruktör testsystem i Huskvarna

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

I affärsområdet Industrial Products & Services (IPS) ingår affärsenheterna Aerostructures, Avionics och Combitech, samt Ventures portfölj av hel- och delägda företag. IPS fungerar som en holdingorganisation där varje verksamhet utvecklar och arbetar med strategier för lönsam tillväxt efter förutsättningarna på respektive marknad. En stor del av affärerna sker på en så kallad business-to-business-marknad. Affärsområdet har cirka 2400 medarbetare och omsätter ungefär 4 miljarder SEK.

Avionics Systems, en del av Saab som erbjuder sina kunder styr- och reglerelektronik för flygsäkerhetskritiska och taktiska system samt, elektromekaniska aktuatorer och displaysystem.

Sektionen du kommer arbeta i är en del av linjeorganisationen och heter Test Equipment and Verification. Vi förser alla Avionics projekt med utrustning som kan användas för kravverifiering, systemtester och produktionstester. Vi utvecklar och designar testutrustningar, både hårdvaran och mjukvaran.

Din framtida utmaning

Som konstruktör mot testsystem blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter att:

  • Designa och utveckla testsystem utifrån projektens behov.
  • Kravställa och specificera hur utrustningar skall fungera.
  • Integrera och felsöka utrustning och produkter.
  • Ta fram metoder för att testa framtida produkter.
  • Dokumentera för produktion.
  • Få möjligheten att ta ansvar för arkitektfrågor och arbetssätt.

Avionics har en bred produktportfölj och som konstruktör av testsystem så behöver du vara nyfiken på ny teknik som kan användas i testsystemen. Exempel på områden där det finns utrymme att fördjupa sig är kommunikationsbussar för flygplan, datorteknik, optik, elektromekaniska system, hydrauliska system, elektromagnetisk strålning.

I rollen kommer du ha kontakt med många olika yrkesroller såsom projektledare, konstruktörer, chefsingenjörer, produktionspersonal och inköpare.

Arbetet ger en bred förståelse för Avionics verksamhet, från utveckling till produktion, och det finns goda utvecklingsmöjligheter både inom och utanför sektionen.

Den du är idag

För den här rollen behöver du ha en ingenjörsutbildning med en bakgrund inom elektronikkonstruktion eller mekanikkonstruktion. Det är meriterande om du har arbetat med mätteknik, produktionsteknik. Utöver det ser vi gärna att du kunskaper inom något av följande område; elektromekaniska system, optik, fiber.

Som person relaterar du till din omgivning på ett lyhört och smidigt sätt. Du ser möjligheter i förändringar och har lätt för att skapa och underhålla relationer. Du har ett strukturerat arbetssätt och tar gärna initiativ till förbättringar och utveckling. Du behåller ditt lugn och är stabil även i pressade situationer.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Huskvarna
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Huskvarna | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)