Inaktiv platsannons

HR Business Partner till Scania Logistics Södertälje i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du ha en spännande roll där du får möta många människor på olika nivåer i organisationen?
Trivs du i en varierande roll där du ofta ställs inför nya utmaningar?

Logistics söker nu två nya medarbetare till vårt HR-team med placering på den lokala personalavdelningen.

Dina arbetsuppgifter

HR funktionen är en självklar del i vår verksamhet och du som HRBP arbetar nära cheferna och är en del av verksamhetens framgång. Som HRBP arbetar du brett med alla förekommande arbetsuppgifter inom HR-området, operativa såväl som strategiska. Du arbetar tätt ihop med linjen och fungerar som ett stöd till chefer och medarbetare i bl. a rekrytering, arbetsrätt, arbetsmiljö, lönesättning, rehabilitering, kompetensutveckling och personalsociala frågor. I arbetsuppgifterna ingår också fackliga kontakter, arbete med proaktivt hälsoarbete och att företräda HR i lokala ledningsgrupper.

Du driver frågor inom området och följer upp att policies, metoder och riktlinjer implementeras, utförs och efterlevs på ett effektivt sätt. Medarbetarna är både verkstadsanställda och tjänstemän. Scania har många expertfunktioner som kan stötta dig i ditt HR arbete såsom arbetsrätt, employer branding, rekryteringscenter mm

Du blir en viktig del av Scania – Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar “The Scania Way” och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida Scanias kärnvärden.

 

Din profil

  • Vi söker dig som har en akademisk examen inom HR eller har förvärvat motsvarande kunskap inom området som linjechef.
  • Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av brett, självständigt och professionellt HR-arbete på både operativ och strategisk nivå.
  • Det är positivt om du har arbetat med både verkstads- och tjänstemannaavtalet.
  • Erfarenhet från fackliga förhandlingar är meriterande.

Vi söker Dig som är utåtriktad, självständig, drivande har hög integritet samt har ett stort intresse för hur HR kan stötta och coacha verksamheten. .För att trivas i denna roll är det viktigt att du är strukturerad och kan prioritera med en förmåga att snabbt kunna skifta fokus. Som person är du noggrann, självständig och prestigelös och har en förmåga att kommunicera och skapa goda och professionella relationer på olika nivåer. Du är van vid ett självständigt arbetssätt och trivs i en konsultativ roll. På Scania har vi ett närvarande ledarskap och många kontaktytor så därför tror vi att du är en social person och självklart vill du ha roligt på jobbet.

Tycker du att ovanstående låter som något för dig så sänd in din ansökan!

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej