Inaktiv platsannons

INTERN ANNONS- Transportplanerare i Malmö

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass.

Om tjänsten

Spendrups transportavdelning är en del i Varuförsörjningen tillsammans med Produktion och Logistik. Avdelningen ansvarar för alla utgående transporter, fjärrtransporter, distribution, direktleveranser och tankleveranser av drycker till kunder runt om i landet. Vi gör cirka 240 000 leveranser per år – i rätt tid, på rätt plats, till rätt pris och med ett personligt bemötande. Avdelningen har drygt 120 medarbetare, de flesta av dem chaufförer. Vår centrala transportplaneringsgrupp fungerar som spindeln i nätet och är kontaktpunkt för våra kunder, terminaler och chaufförer. Den största delen av volymen distribueras i egen regi med egna bilar och chaufförer. Vi anlitar också externa åkare i vissa områden för att möjliggöra god service och kostnadseffektivitet även där. Våra transporttjänster är rikstäckande och distributionen sker från 17 terminaler över hela Sverige - från Malmö i söder till Boden i norr. Vår största terminal finns i Vårby söder om Stockholm.

Transportplaneringsavdelningens huvuduppgift är att planera närdistributionsrutter - och fjärrleveranser av Spendrups och våra överiga kunders utleveranser.

Som transportplanerare har du som ansvar att, på ett så optimalt sätt som möjligt, planera utkörningarna av våra volymer över landet. Vi har även ett kundserviceuppdrag där vi svarar på leveransfrågor av olika slag från slutkunderna.

Tjänsten innebär även: 

  • Ansvar för att planera distributionsrutter och fjärrtrafik. Detta innebär nära kontakt och samarbete med våra distibutionsterminaler samt fjärrtransportörer kring utfrakterna samt returer till och från Grängesberg.
  • Hantera mail och telefonärenden, internt och externt
  • Hantering av kortveckoplaneringar
  • Hantera Systembolagets leveransscheman
  • Administrera vårt transportledningssystem K2
  • Uppföljning av våra uppsatta nyckeltal, t.ex. tidslossningar
  • Hantera Claimsärenden mot våra externa transportörer
  • Du kommer ha stora kontaktytor med bla Kundservice, Sälj, chaufförer, terminalchefer, Chaufförsredovisning, Kund & Pris samt utlastningspersonal i Grängesberg

Bakgrund & erfarenhet:

  • Fullständig gymnasieutbildning, efterföljande utbildning inom logistik är meriterande
  • grundläggande kunskaper kring distribution och fjärrtrafik.
  • God datavana. Erfarenhet av att jobba i transportledningssystem och transportplaneringsprogram
  • Meriterande arbetat i affärssystemet M3
  • Svenska & engelska i både tal och skrift

Som person: 

Du behöver hantera arbetstoppar och är stresstålig. Arbetet växlar en hel del i tempo och kräver större insatser periodvis vilket ställer krav på en förmåga att kunna ha många bollar i luften. Du har ett gott ordningssinne och god analytisk förmåga. Du behöver också vara en socialt flexibelt och tillmötesgående person då arbetet innefattar många kontakter med interna och externa kontaktytor. Du är kreativ som person och van att fatta snabba beslut då arbetet ofta kräver kreativa lösningar varierar utifrån den uppkomna situationen. Du är självgående och tar eget ansvar för arbetet men är samtidigt en lagspelare.

Din ansökan:

Detta är en annons avsedd för anställda på Spendrups Bryggeri AB med dotterbolag. Vi kommer därmed endast behandla internansökningar.

Vi tar tacksamt emot ditt CV samt personliga brev där du berättar varför du är rätt person för tjänsten genom att beskriva dina kompetenser och erfarenheter på ett utförligt sätt och kopplar det till tjänsten. Vi kommer dock att återkoppla först efter julledigheten.

Sista ansökningsdag: 20/12 2018
Tillträdesdag: Snarast, enligt ök
Varaktighet/arbetstid: 

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Logistik / Transport
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Malmö | Logistik / Transport | Deltidsjobb