Inaktiv platsannons

Utredare enskilda vägar i Umeå

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Utredare enskilda vägar. Vi vill ha din ansökan senast den 9 januari.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Arbetsuppgifter

Vi söker nu utredare mot enskilda vägar till vår verksamhet på Underhåll. Som utredare kommer du att tillhöra enheten enskilda vägar som är en nationell enhet med 28 medarbetare placerade på olika orter i landet. Vår uppgift är att fördela statsbidrag till enskilda väghållare för att möjliggöra boende och näringsverksamhet i glesbygd. I dina arbetsuppgifter ingår det att informera väghållare om vägteknik och gällande regelverk för bidrag till enskilda vägar. Du kommer att fördela bidragsmedlen enligt gällande lagar och regler samt genomföra tillsyn och omprövning av bidragsrätt. Du utför även uppföljning och besiktning av särskild drift samt investeringsobjekt i ditt område. Vidare stödjer du väghållare vid investering och större särskilda driftobjekt. Du har också ansvar för ekonomiskt uppföljning samt tidsuppföljning mot delegerad budget. Särskilda utredningar och frågor rörande enskild väghållning ligger ansvarsmässigt också här. Som exempel kan nämnas bevakning av enskilda vägars intresse vid nybyggnation av vägar som leder till förrättningar, remissyttrande samt arbetsgrupper på regional eller nationell nivå. I arbetet ingår resor inom Sverige.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har universitets- och högskoleutbildning om minst 180 hp med inriktning vägteknik. Alternativt har du annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har några års erfarenhet av drift och underhåll av vägar, antingen som beställare eller entreprenör
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil
  • har god datorvana

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att arbeta med enskilda statsbidragsvägar.

Som person har du god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har en god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Vidare är du initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter.

Övrig information

Intervjuer är preliminärt planerade i Umeå den 24 januari.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-01-09

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Umeå
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej