Inaktiv platsannons

Controller inom verksamhetsstyrning i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Controller inom verksamhetsstyrning. Vi vill ha din ansökan senast den 6 januari.

Vill du arbeta som Controller i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

Som controller inom verksamhetsstyrning, stödjer du enhetschef/er i ekonomisk uppföljning och styrning av projektportföljen. Inom ditt ansvarsområde ingår det löpande arbetet med avvikelsehantering, månads- och tertialrapportering, uppföljning och analys av ekonomiskt utfall och verksamhetens mål för en eller flera projektenheter. Du ansvarar också för ett övergripande stöd till projektledare och projektingenjörer i ekonomiska frågor. Du utvecklar även ekonomistyrningen utifrån direktiv från övergripande nivå samt bidrar till att säkerställa att projekten följer beslutade rutiner och arbetssätt inom området. Det förekommer även att medverka vid utbildningar och implementering av nya arbetssätt.

Du ingår i ett team tillsammans med övriga controllers på enheten och arbetar i nära samarbete med andra inom verksamhetsstyrning, projektverksamheten och specialiststödet så att vi tillhandahåller rätt stöd och tillsammans bidrar till att verksamhetsområdet Investerings mål nås på kort och lång sikt.

Placeringsort: Solna

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning om minst 180 hp inom ekonomi. Alternativt har du annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Vidare har du flerårig arbetslivserfarenhet av controllerarbete från en större organisation. Du har mycket goda kunskaper i Excel och övriga Officepaketet. Det är meriterande med erfarenhet från offentlig verksamhet samt kunskaper i Agresso. Vi ser gärna att du även har arbetslivserfarenhet av projektverksamhet.

Som person är du strukturerad, självgående och du arbetar proaktivt utifrån ett helhetsperspektiv. Du har mycket god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer och engagemang. Du har även god problemlösande analysförmåga, kan självständigt driva ditt arbete och är kommunikativ. Det är viktigt att vara pedagogisk då arbetet innebär att du kommer ha kontakt och kommunicera med olika medarbetare kring ekonomiska frågor.

Övrig information

Intervjuer kommer genomföras i Solna v 4 2019.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-01-06

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej