Inaktiv platsannons

Forskningsassistent i Uppsala

Om tjänsten

Sortera på publicering: 2018-12-10

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier (EDU) bedriver forskning, forskarutbildning och grundutbildning inom pedagogik, didaktik och utbildningssociologi. EDU medverkar bland annat i lärarprogram och programmet med inriktning mot personal- och arbetslivsfrågor. Vid EDU finns också flera masterprogram. EDU har drygt 190 anställda varav runt 130 lärare/forskare, 40 doktorander och 20 administratörer. Mer information om institutionens verksamhet hittar du på .

Arbetsuppgifter: Arbetsuppgifterna är kopplade till projektet Utbildningsutbud vid Uppsala universitet och omfattar framför allt insamling, bearbetning och analys av intervjuer och textmaterial. En del av arbetstiden kommer att ägnas åt att författa forskningsrapporter.

Kvalifikationskrav: Akademisk grundexamen med tonvikt vid humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnen. Erfarenhet av intervjuer, forskningsarbete och rapportförfattande. Förtrogenhet med utbildningssociologisk forskning och kvalitativa metoder, särskilt intervjuer med studenter.

Meriterande: Goda språkkunskaper i engelska är en merit.

I ansökan ska ingå CV och publikationslista.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2019-01-01.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2019-06-30

Anställningens omfattning: 40 %

Upplysningar om anställningen lämnas av Henrik Edgren 018-471 2455, alt henrik.edgren@edu.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 19 december 2018, UFV-PA 2018/4262.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej