Inaktiv platsannons

Gruppchef till Operativt underhåll Göta älv - Vattenfall Vattenkraft i Trollhättan

Om tjänsten

Har du erfarenhet av ledarskap och underhållsfrågor? Har du drivet och intresset för att utveckla och effektivisera arbetssätt? Då kanske du är den vi söker! 

Till Operativt underhåll i Trollhättan söker vi nu dig som vill leda underhållsverksamheten som ansvarar för att planera, genomföra och utveckla det långsiktiga underhållet av Göta älvs vattenkraftsanläggningar. En viktig uppgift är att jobba med standardisering, förbättring och utveckling av underhålls verksamhet och arbetssätt. Till din hjälp har du 13 kompetenta och erfarna medarbetare bestående av två teamledare, underhållsingenjör, elektriker och mekaniker.

Din roll som gruppchef
Som gruppchef har du ansvar för den dagliga verksamheten med befogenheter ur såväl teknisk, kvalitets-, miljö-, arbetsmiljömässig, administrativ som ekonomisk synvinkel. Du rapporterar till avdelningschefen för Operativt Underhåll och ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Exempel på ansvar och arbetsuppgifter:
• Personal- och resursplanering
• Genomförandeansvar för underhållet på Göta älvs vattenkraftsanläggningar    
• Ekonomi; arbeta med budget, resultat- och verksamhetsuppföljning och analys av verksamheten  
• Tillsammans med övriga  organisationen i landet driva och utveckla  arbetet med få till stånd ett gemensamt och digitaliserat arbetssätt
• Delta i förändrings- och utvecklingsprojekt inom underhåll

Dina kvalifikationer som gruppchef
• Eftergymnasial utbildning med inriktning el/maskin/elkraft eller annan adekvat utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig   
• 1-2 års erfarenhet från ledande befattning alternativt projektledning eller dylikt 
• Erfarenhet från underhåll och/eller vattenkraftsproduktion är meriterande 

För att passa för tjänsten behöver du vara trygg i rollen som ledare och visar det genom att du följer Vattenfalls ledarskapskriterier; tydlig, synlig och modig. Du tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. Som ledare har du förmåga att motivera, skapa engagemang och delaktighet och ser till att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter för att effektivt nå gemensamma mål.

Ditt arbetssätt kännetecknas av att du finns nära verksamheten, du stöttar, sätter upp mål och följer upp. Eftersom rollen innebär ett nära samarbete såväl med produktionsavdelningen såväl som med projektverksamheten så är det viktigt att du har god samarbetsförmåga. Likaså behöver du ha intresse för utveckling och effektivisering av arbetssätt  som du omsätter i praktiken för att nå ökad effektivitet och goda resultat.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Trollhättan
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Trollhättan | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)