Inaktiv platsannons

Systemkonstruktör, Machine Safety, Kungsbacka

Om tjänsten

Är du en innovativ person med hög teknisk förståelse? Då kan vi erbjuda dig en utvecklande tjänst som systemkonstruktör hos oss på ABB Jokab Safety i Kungsbacka. Här får du får arbeta med säkerhetsprodukter som kan rädda människoliv. Jokab Safety är en del av enheten Control Products och erbjuder ett brett sortiment av produkter och lösningar för maskinsäkerhet. Enheten ingår i ABB: s division Electrification Products. Vi erbjuder ett komplett program av säkerhetskomponenter, som gör det enkelt att bygga skyddssystem för personsäkerhet, från en enskild produkt till komplett installerade system för fristående maskiner eller hela produktionslinjer. Vi är ett engagerat och kompetent agilt team av ingenjörer som fokuserar på utveckling av innovativa produkter och lösningar för maskinsäkerhet till kunder över hela världen. Här får du ta del av och utvärdera ny teknik i nära samarbete med ABB Corporate Research för att utveckla säkerhetslösningar. Tjänsten ger dig också möjligheten att bygga ett värdefullt nätverk inom ABB med goda karriärmöjligheter inom hela vår globala organisation. Välkommen till oss för att tillsammans bidra till en säkrare värld!

Uppgifter :

Du kommer att fokusera på utveckling av säkerhetskritisk inbyggd elektronik på existerande och framtida produkter. Stor del av arbetet handlar om att utveckla systemarkitekturen för olika säkerhetssystem i vilka våra säkerhetsprodukter ska verka. Du kommer att kravsätta interface, utveckla produktplattformar och delta i produktutvecklingsprojekt där produkterna realiseras.

I din roll som Systemkonstruktör kommer du att utgöra kärnkompetensen på Jokab Safety.

Arbetet innebär bl.a. att:
• Designa arkitekturen för system och subsystem.
• Kravsätta system och subsystem genom att extrahera krav från applikabla standarder och bryta ned krav från marknadskravspecifikationer.
• Utföra feleffektsanalys (FMEA) på systemnivå.
• Ta det tekniska helhetsansvaret i utvecklingsprojekt.
• Ansvara för certifieringsarbetet ur ett tekniskt perspektiv.
• Undersöka och utvärdera ny teknik.
• Forma nya system och produkter tillsammans med produktledning och ABB Corporate Research.
• Säkerställa att nödvändig dokumentation sker i enlighet med våra processer.


Krav:

Du förväntas ha en bred teknisk förståelse och förmåga att se potential i ny teknik som kan få våra säkerhetssystem att utvecklas och skapa nya och mer konkurrenskraftiga produkter. Du har en civilingenjörsexamen och har minst 10 års erfarenhet inom konstruktion av hårdvara av inbyggda system samt ytterligare ett antal års erfarenhet som systemkonstruktör, företrädesvis inom functional safety. Har du arbetat med functional safety inom fordonsindustrin, medicinsk teknik, rymdindustrin eller industriell maskinsäkerhet är det extra meriterande.

Det är nödvändigt att du även har god förståelse för inbyggd mjukvara samt att du inte är främmande för att jobba med standarder. Vi söker en strukturerad och noggrann person som lägger stor vikt vid att genomgående leverera hög kvalitet i allt du gör. Du är kundfokuserad och innovativ och har lätt för att ta till dig nya idéer och omsätta dem i ditt arbete. Du har god social kompetens och kommunikativ förmåga som gör att du har lätt för att samarbeta med andra, men har även lätt för att ta egna initiativ och arbeta självständigt. Du talar och skriver obehindrat på såväl svenska som engelska.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Kungsbacka
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Kungsbacka | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)