Inaktiv platsannons

Senior projektledare i Umeå

Om tjänsten

Senior projektledare Umeå
Sista ansökan 2019-02-28

Är du en lagspelare som vill ta steget till oss på Atea? Just nu söker Atea Umeå dig som vill jobba som senior projektledare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i it-infrastruktur.  
 
Din roll i laget  
I rollen som projektledare ansvarar du för att hos våra kunder genomföra projekt av olika komplexitetsgrad mot fastställda mål. Det innebär att du kommer leda, planera, fördela och kontrollera projektarbetet. Projekten är med fokus på IT och IT-förändringar men där verksamheten spelar en större och större roll. Det kan vara alltifrån införandeprojekt med mycket mjuka värden till rena tekniska implementations- eller migreringsprojekt. Till ditt stöd har du Ateas andra projektledare och övriga hjälpsamma kollegor. Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder. Inom Atea finns dessutom ett nätverk för projektledare regionalt och nationellt där du kan engagera dig och hitta stimulerande uppdrag.  
 
Som senior projektledare på Umeåkontoret blir du också ett viktigt nav i vår utveckling framåt. Tack vare mycket nära samarbeten mellan lokal ledningsgrupp och medarbetare kan du med din unika kompetens och erfarenhet vara med och påverka vår riktning. Du kommer att ha en betydande roll för våra affärer vilket innebär att du också har en stor möjlighet att påverka din egen utveckling.  
 
 
Dina huvudsakliga uppgifter i rollen som projektledare är:   
  • Ansvara för att genomföra komplexa projekt enligt vår projektmodell.    
  • Leda, planera, fördela och kontrollera projektarbetet.    
  • Samordna, informera och stötta projektdeltagarna. 
  • Vara ett stöd och jobba med kravställning tillsammans med sälj och kund i affärsprocessen.  
  • Agera mentor åt mer juniora kollegor.  
 
Vårt erbjudande till dig   
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it-infrastruktur och tillhörande tjänster.   
 
Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.   
 
Som person känner du troligtvis igen dig på följande:  
Du sätter höga mål för dig själv och är fokuserad i ditt arbete för att nå dem. Detta lyckas du med genom att leda och motivera andra samtidigt som du tydligt vågar delegera arbetsuppgifter. Du planerar ditt arbete effektivt, är organiserad och prioriterar väl för att hålla deadlines. Du har förmågan att se avgränsningar i projekten, fånga upp avvikelser och räds inte att på ett konstruktivt sätt ta den dialogen med projektmedlemmar och beställare. Du är kvalitetsmedveten och självgående och i ditt arbete eftersträvar du att utvecklas och söker aktivt efter utmaningar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.   
 
För att lyckas i tjänsten som Senior Projektledare bör du ha följande kompetens:  
  • Kunna leda och engagera andra människor.    
  • Vara strukturerad och målinriktad.    
  • Dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat som projektledare under flertalet år.     
  • Dokumenterad erfarenhet av vedertagen projektmetodik (PPS, Prince 2, PM3 el motsv).  

Meriterande egenskaper inkluderar:  

  • It-relaterad utbildning och/eller motsvarande erfarenhet 
  • Erfarenhet av kravställning 
  • Erfarenhet av testledning 

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Umeå
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Umeå | IT | Heltidsjobb (förstajobb)