Inaktiv platsannons

Systemingenjör i Skärblacka

Om tjänsten

Jobbar du idag som systemingenjör och har erfarenhet av drivsystem eller är du kanske elektriker med intresse och vilja att utvecklas på systemsidan? Då kan denna tjänst vara någonting för dig!

Inom underhållssektionen El & Automation arbetar idag systemingenjörer, elkraftingenjörer, uh-ingenjörer och tekniker inom el och automation. Sektionen arbetar funktionellt med uttalad specialistkompetens för områdena elkraftdistribution, el/instrument, styrsystem, drivsystem samt process IT över hela Skärblacka bruk.

Skärblacka Bruk har en omfattande installerad bas av processdatorsystem som QCS-, DCS- och PLC-system, drivsystem, fabrikstäckande informationssystem. Våra huvudsystem är DCS och Drivsystem PCS7 från Siemens samt QCS ExperionMX från Honeywell.

Om tjänsten
Huvudsakliga arbetsuppgifter är att utföra process- och systemarbete i samarbete med driftspersonal samt att optimera och utveckla befintliga systemfunktioner inom drivteknik, sektionsdrifter och frekvensomriktare. Arbetet är varierat och innefattar bl.a. felsökning ute i anläggningen, programmerings- och konfigureringsarbete samt att delta i projekt. Du kommer att ha många kontakter, främst internt men även externt. Beredskap ingår i tjänsten.

Inom hela företaget pågår ett arbete med fokus på bästa arbetssätt vilket kort innebär att vi ska bli bättre på bl.a. beredning och schemaläggning av de jobb vi utför.  Du kommer vara delaktig i att implementera detta arbetssätt på din sektion.

Kvalifikationer
Vi tror att du som söker är högskoleingenjör med el/automationsinriktning eller har arbetslivserfarenhet som kan anses likvärdig och med fördel har kunskap och erfarenhet av att arbeta med drivsystem. Eller så arbetar du idag som elektriker och kanske till viss del jobbar med system eller har intresse av utvecklas på systemsidan, för dig finns här möjlighet till utbildning. Har du erfarenhet av processindustrin är det meriterande.

Personliga egenskaper
Som person är du analytisk och noggrann och tar ansvar för att driva igenom och avsluta dina uppgifter. Du är kommunikativ men också lyhörd och villig att dela med dig av dina kunskaper och utvecklas i ditt arbete.

Publicerad den

23-07-2019

Extra information

Ort
Skärblacka
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis