Inaktiv platsannons

Trainee Inköp i Solna

Vi är en av de största kedjorna inom dagligvaruhandeln med tusentals butiker runt om i Europa. Vi öppnade våra första butiker i Sverige under 2003 och har sedan dess ständigt utmanat de etablerade kedjorna och sänkt matpriserna. Varje vecka väljer hundratusentals svenskar att handla smart när de går till någon av våra 179 butiker runt om i Sverige. Vi har bevisat att bra mat inte behöver kosta mer!

Om tjänsten

Din roll

Under ett inspirerande och intensivt utbildningsår får du en gedigen inblick i vår organisation och vårt arbetssätt. Traineeprogrammet är uppdelat i tre faser där de två första handlar om att du ska få lära känna våra kärnprocesser på vår inköpsavdelning samt inom försäljning. Först får du en grundläggande inblick i alla avdelningar inom vår inköpsorganisation. Sedan får du bland annat se hur vardagen ser ut i våra butiker samt att du också får möjlighet att lära dig mer om vår varuflödesprocess på ett av våra centrallager.

Dessa kunskaper tar du sedan med dig när du därefter, i den tredje och sista fasen, arbetar på inköpsavdelningen med fokus på fördjupning inom två eller fler områden; sortiment, frukt & grönt, kampanj, märkesvaror. Där du får lära dig mer om arbetet och processerna inom inköp och tillsammans med erfarna medarbetare får du en mer djupgående kunskap om hur vi arbetar med inköp på Lidl.

Målet med traineeprogrammet är att ge dig rätt förutsättningar att arbeta som inköpare inom inköpsavdelningen på huvudkontoret i Solna.

I rollen som inköpare på Lidl arbetar du i hjärtat av organisationen då du ansvarar för att bygga upp sortimentet som finns i våra butiker. Du kommer att ta fram nya produkter genom att förhandla dessa gentemot våra leverantörer både i Sverige och internationellt. Rollen som inköpare är en nyckelroll på Lidl vilket medför höga krav och ett stort ansvar. Genom traineeprogrammet får du möjlighet att lära dig arbetet och organisationen på ett sätt som gör dig redo för uppdraget.

 
Din bakgrund

Vi söker dig som har en lika stor passion för mat som för att göra goda affärer. Då du kommer att tillbringa mycket tid i köket och provsmaka matvaror så är det givetvis en förutsättning att du, liksom vi, älskar mat!

I grunden har du en akademisk examen med mycket goda resultat, gärna som civilekonom eller civilingenjör. Som person är du driven, lösningsorienterad, flexibel och har en mycket stark kommunikativ och analytisk förmåga. Du har en hög ambitionsnivå och har lätt för att arbeta i team. Att arbeta strukturerat och effektivt är en självklarhet för dig. Har du erfarenhet av detaljhandeln ser vi detta som mycket meriterande! Du har gott självförtroende och gillar utmaningar i arbetslivet, dessutom är du bra på att övertyga din omgivning om det du tror på.

Eftersom du, i denna roll, har internationella kontakter är det viktigt att du har goda kunskaper i engelska. Då vårt koncernspråk är tyska, är tyskakunskaper mycket meriterande och vi ser gärna att  du har viljan att lära dig språket flytande.

 
Vad vi erbjuder

För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs – på alla sätt. Vi erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av våra värdeord engagemang, ansvar, smart och tillsammans. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare i deras utveckling. Det är därför glädjande för oss att vi kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter inom Lidl-gruppen, både i Sverige och internationellt.

Tjänsten är en heltidstjänst med tillträde 2 september 2019. Som anställd på Lidl omfattas du av kollektivavtal för tjänstemän mellan Svensk Handel och Unionen/Akademikerförbunden.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Solna | Detaljhandel | Heltidsjobb (förstajobb)