Inaktiv platsannons

Systemutvecklare till Gripen MGSS i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

På vår sektion ansvarar vi för Maintenance Ground Support System (MGSS), vilket är underhållssystemet för Saab 39 Gripen. Systemet tar tillvara på driftsdata från Gripen och bearbetar denna. MGSS används i huvudsak av Gripens flygplanstekniker i deras operativa vardag ute på förband för t.ex. avancerad felanalys efter ett flyguppdrag. MGSS är en egenutvecklad mjukvaruapplikation som körs i Windowsmiljö.

Din framtida utmaning

När användare av MGSS ska felsöka ett flygplan presenterar systemet stora mängder data och utifrån dessa data kan användaren sedan dra slutsatser om vilken åtgärd som behövs.

Som systemutvecklare hos oss arbetar du i ett team med mjukvaruutveckling och test av MGSS från ax till limpa. Detta innebär att du utöver mjukvara även kommer arbeta med dokumentation, design mm. Tjänsten innebär även kontakt med användare både internt och i fält.

Inom enheten finns flera roller och funktioner att utvecklas inom beroende på dina egna ambitioner och drivkrafter.

Den du är idag

Vi söker dig som har en god förmåga att samarbeta med andra men också kan arbeta självständigt och ta egna initiativ i ditt arbete. Vi ser gärna att du vill ta dig an utmaningar samt är öppen för att arbeta med varierande uppgifter.

Du är utbildad civil- eller högskoleingenjör och har troligtvis någon form av bakgrund inom programvaru- och systemutveckling från dina studier och/eller tidigare arbete. Meriterande är erfarenhet av olika typer av utvecklingsprocesser och programvaruutveckling.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Ta chansen att bli en del utav vår utvecklande och givande vardag - vi ser fram emot din ansökan!

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | IT | Heltidsjobb (förstajobb)