Inaktiv platsannons

Erfarna mjukvaruutvecklare - Combat Systems & C4I solutions i Stockholm

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Vi söker mjukvaruutvecklare (fullstack, front-end, back-end) som vill jobba med oss på affärsenhet Combat Systems & C4I solutions (C2S). Här får du vara med och vidareutveckla ett av världens främsta ledningssystem. Våra produkter har till uppgift att sammanställa information från stora mängder sensorer och datalänkar och styra olika typer av utrustning. Allt för att ge operatören bästa möjlighet att fatta rätt beslut även i stressade situationer. Vi levererar till kunder i alla domäner, både i Sverige och utomlands.

Din framtida utmaning

Du kommer att va i ett av våra agila utvecklingsteam och omges av kunniga, ambitiösa och hjälpsamma kollegor. Du kommer att jobba med ny teknik och med avancerade system, som utvecklas idag främst i Java, C++ och Ada i Linux miljö. I vårt produktutvecklingsflöde kommer ditt jobb vara att designa, implementera, dokumentera och testa ledningssystem och simulatorer, samt testautomatisering.


Grunden till vår framgång ligger i alla medarbetares engagemang och vår arbetskultur. Vi erbjuder möjlighet till utlandsarbete under kortare eller längre perioder. Tjänsten inkluderar kommunikation i olika former, både internt och med kund, vilket kräver goda kunskaper i svenska och engelska i skrift och tal.

Den du är idag

Vi tror att du är civilingenjör, högskoleingenjör eller systemvetare med inriktning mot programvaruteknik och har några års erfarenhet som system- och mjukvaruutvecklare. Du har ett genuint intresse för mjukvaruutveckling och kompetens inom några av följande områden:

- Goda kunskaper i minst ett programspråk: Java, C++ , Ada
- Webbutvecklig (t ex JavaScript, HTML5) i Linux-miljö
- Kunskaper inom GUI-nära utveckling
- Teknologier som Docker, Ansible, Jenkins, DDS, Trusted Platform Module (TPM), UEFI booting
- IT-säkerhet
- Datorarkitektur/operativsystem: Linux (Debian), Freebsd
- Nätverk: vlan, routing, firewalls
- Erfarenhet av agil produktutveckling, har arbetat enligt Scrum, kanske som Scrum Master.
- Du är en teamspelare, som delar med dig av din kompetens. Det är viktigt för dig att komma framåt och hitta effektiva lösningar, ta ansvar för teamets åtagande.
- Du bidrar till Saabs och våra kunders konkurrenskraft, genom att ta ansvar för din egen kompetensutveckling, både teknisk och personlig.

Känner du igen dig i det vi söker? Tveka inte, rekrytering sker löpande!
Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | IT | Heltidsjobb (förstajobb)