Inaktiv platsannons

Mångkunnig DBA i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Group ICT är en del av Saabkoncernen och ansvarar för drift, installation, underhåll och förvaltning av företagets utvecklings- och produktionsmiljöer samt dess ingående komponenter som servrar, storage, nät, klienter mm.
Vi ansvarar även för driften av datorhallar med kringutrustning samt tillhandahåller systemutvecklingsstöd och programanpassning.

I vår verksamhet ingår teknikbevakning på områden som operativsystem, databaser, virtualisering, säkerhet och nätverk. Vi är även kravställare mot underleverantörer och övrig IT miljö inom koncernen. Verksamheten präglas av systematiskt datasäkerhetsarbete samt teknikbevakning inom angränsande verksamhetsområden.

Din framtida utmaning

Du kommer att ingå i ett team med gemensamt ansvar för utveckling, drift och underhåll av tekniska plattformar för databaser. I leveransen ingår MS-SQL, Oracle, MySQL och PostgreSQL. I arbetsuppgifterna ingår framtagning av koncept, implementation, underhåll, service och support mot användarna av våra plattformar. Du kommer också få stor möjlighet att påverka både tekniska lösningar och arbetssätt i en modern infrastrukturmiljö på väg mot en högre grad av automatisering. Beroende på erfarenheter och intresse finns stor möjlighet att själv påverka innehållet i rollen.

Den du är idag

Vi söker dig som har bred erfarenhet av databaser i komplexa driftmiljöer. Vi vill att du har erfarenhet av minst en, gärna flera, av de databaser vi arbetar med idag (MS-SQL, Oracle, MySQL och PostgreSQL). För denna roll är det viktigare att ha en stor bredd i kompetensen kring databaser än att vara djup specialist i någon enstaka. Du har med fördel arbetat med något av områdena backup/recovery eller High Availability.

För att trivas i rollen och uppfylla våra förväntningar ser vi att du trivs med att arbeta i team, är en öppen och social person med stor vilja att lära dig nya saker. Förmåga att genom samarbete med andra omsätta krav från användare till praktiska implementationer är en viktig del av din roll hos oss. Du är van att arbeta strukturerat, att dokumentera och att dela med dig av dina kunskaper till övriga i teamet.

Tjänsten omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i prövning gjord av myndighet. I den processen använder vi ett löpande urval och tjänsten kan därmed komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Tveka därför inte att söka redan idag!

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | IT | Heltidsjobb (förstajobb)