Inaktiv platsannons

Praktiskt inriktad systemingenjör till simulatorutveckling i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Till vår sektion Utvecklingssimulatorer söker vi nu dig som vill arbeta med utveckling av simulatorer på produktnivå. Vår sektion har det övergripande ansvaret för att utveckla och leverera de utvecklingssimulatorer som används inom utvecklingen av Gripen E. Det är allt från helt mjukvarubaserade skrivbordssimulatorer till fullskaliga systemsimulatorer med riktiga flygplansapparater. Sektionen ansvarar för kravhantering, systemdesign, teknisk ledning, integration, systemtest och leverans av simulatorerna till våra kunder inom flygplansutvecklingen på Saab. Vi ansvarar också för uppbyggnad av simulatorer på vår utvecklingssite i Brasilien.

Den här rekryteringen är ett samarbete mellan Saab Aeronautics och Experis. Du kommer att bli anställd hos Saab Aeronautics.

Din framtida utmaning

Du kommer att jobba i vårt systemteam med övergripande kravhantering, systemdesign, systemintegration av både mjukvara och hårdvara, komplex felsökning och teknisk ledning i utvecklingen av våra simulatorer för att skapa en hel funktion/produkt utifrån de olika delsystemen. Du kommer att jobba i nära samarbete med övriga team som utvecklar delsystemen och följa din funktion/produkt från start till implementerad funktion/produkt. Vi använder oss bland annat av C, C++, QT och Python i en Linuxbaserad utvecklingsmiljö och Atlassianssvitens program för versionshantering, ändringshantering etc. Eftersom du kommer att arbeta brett med hela flygplanssystemet kommer du ha täta kontakter och nära samarbete med exempelvis kravställare och angränsande team.

Utveckling av produkterna sker i teknikfronten. Vi arbetar agilt och i korta utvecklingscykler. Du kommer ha möjlighet till stor påverkan i din roll och ha ett helhetsgrepp om våra produkter. Du kommer att arbeta nära både slutprodukt och slutanvändarna. I ditt arbete kommer vi att kunna erbjuda fantastiska möjligheter till personlig utvecklig inom disciplinen simulatorteknik.

Den du är idag

Vi söker dig som tycker om ett brett teknikinnehåll och många olika personliga kontakter i ditt arbete. Du bör ha en god analytisk förmåga och självständigt kunna driva ditt arbete framåt. Du är också energisk och trivs när det är stor variation i arbetet.

Vi ser att du har en relevant eftergymnasial utbildning som högskole- eller civilingenjör inom till exempel datateknik, elektroteknik, mediateknik, informationsteknik eller närliggande område. Du är van vid linuxmiljön och använder gärna skriptspråk för att förenkla din vardag. Du har också goda kunskaper i både svenska och engelska språket.

Tjänsten innefattar arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Placeringsort är Linköping.

I denna rekrytering samarbetar Saab med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marcus Kahanek, 011-194354, . 

Om du tycker att detta verkar intressant, tveka inte att söka. Urval sker löpande så skicka in din ansökan omgående.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)