Inaktiv platsannons

Konstruktör och/eller beräkningsingenjör till Aerostructures i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

I affärsområdet Industrial Products & Services (IPS) ingår affärsenheterna Aerostructures, Avionics och Combitech, samt Ventures portfölj av hel- och delägda företag. IPS fungerar som en holdingorganisation där varje verksamhet utvecklar och arbetar med strategier för lönsam tillväxt efter förutsättningarna på respektive marknad. En stor del av affärerna sker på en så kallad business-to-business-marknad. Affärsområdet har cirka 2400 medarbetare och omsätter ungefär 4 miljarder SEK.

Affärsenheten Aerostructures utvecklar och industrialiserar flygplansstruktur med ingående system service till främst civil flygindustri över hela världen. Aerostructures är en integrator med helhetsansvar för utveckling, industrialisering och produktion av delar till kundernas flygplan. Våra kunder är främst Airbus och Boeing, men produktion av kompositdelar till bl a Gripenprogrammet ingår i verksamheten.

Inom ingenjörsorganisationen ansvarar vi för kompetensområdena konstruktion, hållfasthet, vikt, produktionsteknik komposit, produktionsteknik montering, verktygskonstruktion, metod– och teknikutveckling, automatisering, tekniskt produktionsstöd samt ändringsstyrning. Vi söker nu en konstruktör och/ellerr beräkningsingenjör hållfasthet till sektionen Tekniskt stöd där konstruktion, hållfasthet, vikt och tekniskt produktionsstöd ingår.

Vi arbetar som team med utvecklingsuppdrag, ändringstjänst och direkt operativt stöd till vår produktion. LEAN är grunden i den filosofi som gäller hos oss och utveckling av affärsmässighet och konkurrenskraft är viktiga mål.

Din framtida utmaning

Vi arbetar i tvärfunktionella team med tex konstruktörer, beräkningsingenjörer och produktionstekniker. Eftersom vi är en relativt liten grupp kommer arbetsuppgifterna att vara varierande, varför en bred hållfasthets- och/eller konstruktions-kunskap är önskvärd.

Då våra team oftast är relativt små grupper (2-10 stycken), kan det också ingå att leda grupper. Det innebär att du har ansvar för gruppens prestationsmål vad gäller teknik, tidplan och kostnad.

Eftersom Aerostructures verkar i en alltmer internationell miljö kan internationella tjänsteresor förekomma och dessutom kan en del arbete förläggas utomlands hos partners.

Den du är idag

Du har ingenjörsutbildning på minst högskolenivå eller motsvarande med inriktning mot hållfasthet, mekanik, konstruktion och gärna med några års erfarenhet. Det är en fördel om du har haft någon ledande roll tidigare. Du har ett konstruktivt tänkande och stimuleras av att samarbeta med personal inom den egna och inom andra avdelningar/sektioner.

Goda kunskaper i engelska är en förutsättning eftersom muntlig och skriftlig kommunikation med våra partners sker på engelska, samt att stor del av vår dokumentation är på engelska. Då vi börjar på nya projekt finns det oftast en möjlighet att arbeta hos kunden (Airbus eller Boeing) under en kortare eller längre period.

Inom Aerostructures jobbar vi mycket med våra värderingar Kunnande, Förtroende och Vilja. Vi värdesätter starkt individer som har ett öppet sinne med en vilja att uppnå mål och att utvecklas samt som gärna delar med sig av sina kunskaper och idéer. Vi ställer stor vikt vid samarbetsförmåga och ser gärna team som jobbar tillsammans.

Söker du stimulerande och utmanande arbete och känner du igen dig själv i beskrivningen ovan så ser vi fram emot att du skickar in din ansökan redan idag!

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)