Inaktiv platsannons

Utvecklingsingenjör för elektrifierade, autonoma och uppkopplade tunga fordon i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du vara med och utveckla Scanias framtida elkomponenter?

Transportsektorn befinner sig just nu i ett gigantiskt tekniksprång där utvecklingen av autonoma, elektrifierade och uppkopplade fordon ger oss helt nya utmaningar och spännande möjligheter.

Ta chansen att ägna dig åt konstruktion och teknisk problemlösning i världsklass! Vår sektion inom Scania R&D består av duktiga ingenjörer som aktivt jobbar med både mjuka och hårda frågor.

Vi hjälper och inspirerar varandra, har ett dokumenterat gott arbetsklimat och har kul ihop på jobbet.

Dina arbetsuppgifter

Som komponentägare ansvarar du för att den bästa tekniska lösningen tas fram. Det innebär att du jobbar tvärfunktionellt i projekt tillsammans med kolleger inom styling och ergonomi, systemarkitektur, Produktion,

Inköp, Eftermarknad och så vidare. Rollen innefattar kravställning, koordinerar provning och leverantörskontakter Men du kommer även få det övergripande ansvaret för komponenten – Här hos oss

blir du spindeln i nätet. Till din hjälp har du erfarna kolleger och en stor organisation som stöttar och delar med sig av sina kunskaper. Du behöver inte vara expert på allt utan det viktiga är att du ser till helheten, förstår och kritiskt kan bedöma de krav på funktion och hållbarhet vi ställer på en komponent.

Din profil

Vi söker dig som är nyfiken och har ett brinnande intresse för teknik. Att hitta smarta och snygga lösningar är något du tycker är utmanade och roligt. Du söker självständigt upp den fakta du behöver och bollar gärna dina idéer med kollegerna. Du har lätt för att hantera och koordinera många kontaktytor. Det är av stor vikt att du klarar dig obehindrat både på svenska och engelska.

Du behöver kunskaper som motsvarar högskole- eller en civilingenjörsexamen inom elektronik. Har du dessutom erfarenhet av fordonselektronik eller mekatronik så är det meriterande.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, gratis träningsanläggning, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

För mer information kontakta-

Stina Johansson, Gruppchef, 08-553 859 49 alt

Achraf Dirhoussi, Sektionschef 08-553 504 20.

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej