Inaktiv platsannons

Projektingenjörer i Luleå

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektingenjörer. Vi vill ha din ansökan senast den 13 januari.

Vill du arbeta som Projektingenjör i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdet Investering arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

För dig som vill bidra till utvecklingen av infrastrukturen i norra Sverige erbjuder vi nu en spännande möjlighet på Trafikverket i Luleå. Rollen som projektingenjör är för många av våra medarbetare ett naturligt steg i utvecklingen till att i framtiden bli projektledare.

Som projektingenjör fungerar du som stöd till projektledare och specialister, du är en del av projektledningen. Du deltar i olika investeringsprojekt där du ansvarar för bl.a. administration, handläggning och uppföljning i projektets alla delar. I din roll ingår att vara delaktig i upphandlingar, projekt- och byggmöten samt vara insatt i kontraktsinnehåll för konsultuppdrag och entreprenader. Som projektingenjör arbetar du även med omvärldsbevakning och bedömning av risker och möjligheter i projekten. Du är också en viktig del i att säkerställa att projekten genomförs enligt gällande lagstiftning och bestämmelser. När du har blivit varm i kläderna i rollen som projektingenjör kan du få möjlighet att leda mindre projekt med stöd av en projektledare.

Att vara projektingenjör innebär att du kommer komma i kontakt med projekt i hela kedjan, från projektering till produktion. Några av de projekt vi söker projektingenjörer till är;

  • Järnvägsprojekt, nya mötesstationer och upprustning
  • Broar, projektering och upprustning av befintliga broar
  • Projekt med stora geotekniska utmaningar i form av vandringshinder för fisk
  • Projektering och produktion av cykelvägar, busshållplatser
  • Europavägar, mitträckesseparering
Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har universitetsexamen (minst 180 hp) med inriktning mot samhällsbyggnad eller annan teknisk inriktning, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har arbetslivserfarenhet av arbete i projektform
  • har erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter
  • har erfarenhet av ekonomiadministration
  • har erfarenhet av att leda möten
  • har erfarenhet av riskbedömning
  • har erfarenhet av upphandling

Rollen ställer krav på din förmåga att kommunicera och samverka med både interna och externa parter. Du är duktig på att lösa komplexa problem och har god förmåga att prioritera ditt arbete. Som person är du flexibel och ansvarstagande, och du trivs lika bra att arbeta självständigt som i team.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

 

Övrig information

Urvalstester kan bli aktuellt i rekryteringsprocessen.

Intervjuer är preliminärt planerade till Luleå i slutet av januari.

Beroende på vilket projekt som blir aktuellt, så kan svenskt medborgarskap vara ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-01-13

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej