Inaktiv platsannons

Trafikplanerare i Norrköping

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Trafikplanerare. Vi vill ha din ansökan senast den 23 januari.

Vill du arbeta som Trafikplanerare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

I rollen som trafikplanerare kommer du spela en nyckelroll i arbetet med den långsiktiga planeringen för att säkra tider i spår i projekt Ostlänken för delsträckorna Nyköping och Södertälje/Trosa.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Ansvara och upprätthålla trafikplaneringen delsträckorna Nyköping och Södertälje enligt Trafikverkets process för trafikpåverkande åtgärder
  • Administrera ansökningar om tider i spår enligt Trafikverkets banarbetsprocess
  • Hantera löpande operativa frågor inom området trafikplanering, främst inom järnväg men arbetet innefattar även vägfrågor
  • Löpande planering och avstämningar med enhetens trafikkoordinator och övriga trafikplanerare samt tilldelat delprojekt och dess projektledare.
  • Handläggning av ansökningar BAP (banarbetsplanering) efter samråd med projektledare inom tilldelat arbetsområde sker löpande.

Arbetet inriktar sig på planering i både projektering och produktion.

Du tillhör enheten tids- och trafikplanering som kommer att bestå av ett team om cirka sex personer, varav fyra trafikplanerare. Du arbetar i nära samarbete med projektledarna för delsträckan Nyköping och Södertälje/Trosa, övriga trafikplanerare och byggledare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har relevant högskoleexamen eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har några års erfarenhet av trafikplanering på väg eller järnväg
  • har kunskaper i Microsoft Office
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av operativ trafikledning inom väg eller järnväg
  • har kunskap om TA-planer och arbeten på väg
  • har erfarenhet av systemen Trainplan och TRANS
  • har erfarenhet av Trafikverkets interna TPÅ-process (trafikpåverkande åtgärder)
  • har kunskap om GIS

Du som person

  • har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt
  • har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv
  • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.
Övrig information

Placering i Nyköping är möjlig fr.o.m. våren 2019 när kontor är etablerat i Nyköping.

Intervjuer kommer att hållas den 12 februari på Ostlänkens projektkontor i Norrköping.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-01-23

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Norrköping
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej