Inaktiv platsannons

Drifttekniker IT i Gävle

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Drifttekniker IT. Vi vill ha din ansökan senast den 18 januari.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med dina kollegor kommer du att ansvara för övervakning och incidenthantering på Trafikverkets it-infrastruktur och it-system. Du utför felsökning och felavhjälpning av servrar, applikationer, hårdvara och operativsystem. I tjänsten ingår även it-support och incidentledning utanför kontorstid. Du kommunicerar med Trafikverkets verksamheter, tekniska specialister och externa kunder. Som drifttekniker it kommer du verka för att säkerställa hög tillgänglighet i vår it-infrastruktur och bidra till hög tillgänglighet i transportsystemet. Arbete på SOC (Service Operations Centre) bedrivs 24/7/365, vilket innebär arbete även på kvällar, nätter och helger.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har gymnasieutbildning med inriktning mot teknik/IT samt att du har läst kurser inom IT på högskolenivå eller motsvarande utbildning inkl. erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har kunskaper och erfarenheter inom något eller några av följande områden: it-övervakning, it-drift, it-infrastruktur, incidenthantering, ärendehantering och ITIL.
  • är engagerad och har god förmåga att kommunicera med andra. Du är noggrann och stresstålig och du har förmågan att fatta beslut även under pressade förhållanden.
  • Du klarar av att arbeta oregelbundna arbetstider, då tjänsten innebär skiftgående.

Det är meriterande om du

  • Erfarenhet av arbete med Trafikverkets IT-miljöer är meriterande.

Som person är du engagerad och har god förmåga att kommunicera med andra. Du är noggrann, stresstålig och har förmågan att fatta beslut även under pressade förhållanden. Då tjänsten innebär skiftgående är det viktigt att du klarar av att arbeta oregelbundna arbetstider.

Övrig information

Intervjuort: Gävle

Tester kan komma att användas i denna rekryteringsprocess.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-01-18

Publicerad den

23-07-2019

Extra information

Ort
Gävle
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis