Inaktiv platsannons

Senior Byggnadskonstruktör i Göteborg

Om tjänsten

Har du erfarenhet som byggnadskonstruktör inom anläggning, infrastruktur eller energibranschen?
  
Då efterfrågan på byggkompetens är stor inom koncernen rekryterar vi en senior byggnadskonstruktör för att förstärka vår byggtekniska arbetsgrupp. Vi erbjuder dig en bred och central nyckelkompetensroll i en växande byggverksamhet med stora individuella karriärs- och valmöjligheter inom våra olika affärsområden. 
  
Avdelningen System- och Anläggningsdesign, inom (BU) Engineering & Projects, arbetar brett med både mekaniska och byggrelaterade frågeställningar inom de olika kraftslagen, t.ex. kärnkraft, vattenkraft, värmekraft och vindkraft samt slutförvarslösningar för använt kärnbränsle (SKB). Enheten består i dagsläget av 21 specialister inom ett flertal kompetensområden.
   
Arbetsuppgifter
Som konstruktör kommer du att ingå i arbetsgruppen Bygg som bl.a. utför konventionella och avancerade konstruktionsberäkningar. Vi tar fram nya konstruktionslösningar, tillbyggnationer och åtgärdsförslag samt hanterar säkerhetsutvärderingar, analyser och skadeutredningar. Vi utformar även instrumenteringsprogram och bereder provtagning samt utför tillståndsbedömningar av anläggningar. Gruppen finns även representerade inom interna R&D och externa FoU-uppdrag, med kopplingar mot universitet och nationella organ.
    
Exempel på dina arbetsuppgifter som senior byggnadskonstruktör är:
   
• Ansvara för att ta fram komplexa konstruktioner i projekt.
• Leda, utveckla och koordinera arbetet genom konstruktionsprocessen.
• Kvalitetssäkra ditt egna och andras arbete.
• Utföra avancerade konstruktioner med dess beräkningar (dimensionering), ritningar och tillhörande dokumentation.
• Ansvara över komplicerade byggtekniska utredningar och utvecklingsprojekt.
   
Exempel på utförda projekt under året:
  
• Design av oberoende härdnödkylning (OBH).
• Extrema jordbävningsanalyser av bassänger för uttömt kärnavfall.
• Icke-linjära brottgränsanalyser för bedömning av bärförmågan i spruckna dammkonstruktioner.
• Design av en stödkonstruktion i betong till storskaliga experiment med fyllningsdammar.
• Dynamisk analys av extrema lastfall på oarmerade betongkonstruktioner i slutförvaret av kärnavfall.
• Numerisk tillståndskontroll av bärförmågan i en lamelldams direkt bärande bärverksdelar.
   
Arbetsgruppen har tillgång till ett stort urval av verktyg, design- och CAE programvaror; bl.a. ABAQUS, COMSOL, ANSYS, ADINA, FEM-design, Matlab, Mathcad, Autocad, Microstation, Revit (BIM) etc.
  
Dina kvalifikationer
Du är utbildad Civilingenjör eller motsvarande, med inriktning inom konstruktion. Vi söker dig med flera års relevant arbetslivserfarenhet som konstruktör. Erfarenhet utav betongkonstruktioner och materialtekniska kunskaper inom betong är meriterande. Kunskaper inom stålbyggnation, prefab, AutoCAD, numerisk modellering (FEM) samt diverse designverktyg (CAE) är också meriterande.
   
Som person trivs du i en roll med många kontaktytor och med din goda samarbetsförmåga har du lätt för att skapa goda relationer. Du drivs av att få använda din analytiska förmåga och bidra med nya lösningar och idéer till komplexa problem. Med din erfarenhet och expertis blir du spindeln i nätet för gruppen, där du agerar bollplank och mentor. Du är kommunikativ och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.
    
Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. Vi vill därför skapa rätt förutsättningar för dig som anställd. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Du kommer att arbeta med mycket kompetenta kollegor både inom den egna enheten och inom andra discipliner. Vi gör ytterligare satsningar på din personliga utveckling genom bl.a. en individuellt utformad utvecklingsplan och jobbcoaching. Vi synliggör goda prestationer och driver föreslagna förbättrings- och utvecklingsinitiativ från den egna personalen. Vattenfall erbjuder möjligheten till rotation och utbytesprogram, inom såväl som utanför koncernen. Vi erbjuder även flexibla arbetstider och möjlighet att arbeta hemifrån. Läs mer om våra .
   

Publicerad den

17-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)