Inaktiv platsannons

Junior Byggnadskonstruktör i Göteborg

Om tjänsten

Är du nyexaminerad civilingenjör och har ett stort intresse för byggnadskonstruktion?
   
Då efterfrågan på byggkompetens är stor inom koncernen så rekryterar vi en junior Byggnadskonstruktör för att förstärka vår byggtekniska arbetsgrupp. Branschen står inför ett generationsskifte, med behov av föryngring. Vi erbjuder dig en bred och framtida nyckelkompetensroll i en växande byggverksamhet med stora individuella karriärs- och valmöjligheter inom våra olika affärsområden. 
    
Avdelningen System- och Anläggningsdesign, inom (BU) Engineering & Projects, arbetar brett med både mekaniska och byggrelaterade frågeställningar inom de olika kraftslagen, t.ex. kärnkraft, vattenkraft, värmekraft och vindkraft samt slutförvarslösningar för använt kärnbränsle (SKB). Enheten består i dagsläget av 21 specialister inom ett flertal kompetensområden
   
Arbetsuppgifter
Som byggnadskonstruktör kommer du att ingå i arbetsgruppen Bygg som bl.a. utför konventionella och avancerade konstruktionsberäkningar. Vi tar fram nya konstruktionslösningar, tillbyggnationer och åtgärdsförslag, hanterar säkerhetsutvärderingar och skadeutredningar, utformar instrumenteringsprogram och bereder provtagning samt utför tillståndsbedömningar av anläggningar. Gruppen finns även representerade inom interna R&D och externa FoU-uppdrag, med kopplingar mot universitet och nationella organ.
  
I din roll som junior byggnadskonstruktör ska du:
  
• Utforma konstruktionslösningar med dess; beräkningar (dimensionering), ritningar och tillhörande dokumentation.
• Utföra analyser, utredningar och bedriva samarbeten i olika projekt.
  
Exempel på utförda projekt under året:
  
• Design av oberoende härdnödkylning (OBH).
• Extrema jordbävningsanalyser av bassänger för uttömt kärnavfall.
• Icke-linjära brottgränsanalyser för bedömning av bärförmågan i spruckna dammkonstruktioner.
• Design av en stödkonstruktion i betong till storskaliga experiment med fyllningsdammar.
• Dynamisk analys av extrema lastfall på oarmerade betongkonstruktioner i slutförvaret av kärnavfall.
• Numerisk tillståndskontroll av bärförmågan i en lamelldams direkt bärande bärverksdelar.
  
Arbetsgruppen har tillgång till ett stort urval av verktyg, design- och CAE programvaror; bl.a. ABAQUS, COMSOL, ANSYS, ADINA, FEM-design, Matlab, Mathcad, Autocad, Microstation, Revit (BIM) etc.
  
Dina kvalifikationer
Du är utbildad Civilingenjör eller motsvarande inom Väg-och Vattenbyggnad/Samhällsbyggnad, med inriktning inom konstruktion. Kunskaper inom betongkonstruktion är meriterande. Vi söker dig som är nyexaminerad, med ett stort teknikintresse.
    
Som person besitter du god samarbetsförmåga och har lätt för att skapa goda relationer. Du tar ansvar och drivs av att få använda din analytiska förmåga och bidra med nya lösningar och idéer till komplexa problem. Du är kommunikativ och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.
  
Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. Vi vill därför skapa rätt förutsättningar för dig som anställd. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Du kommer att arbeta med mycket kompetenta kollegor både inom den egna enheten och inom andra discipliner. Vi gör ytterligare satsningar på din personliga utveckling genom bl.a. en individuellt utformad utvecklingsplan, coaching och mentorskap. Vi synliggör goda prestationer och driver föreslagna förbättrings- och utvecklingsinitiativ från den egna personalen. Vattenfall erbjuder möjligheten till korta rotationer och utbytesprogram, inom såväl som utanför koncernen. Vi erbjuder även flexibla arbetstider och möjlighet att arbeta hemifrån. Läs mer om våra .
  

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)