Inaktiv platsannons

IT- Strateg i Stockholm (Solna)

Om tjänsten

Vill du vara med på vår förändringsresa?
    
Vattenfall står inför en spännande förändringsresa där vi ska driva omställningen till ett hållbart energisystem för att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Samtidigt behöver vi effektivisera våra processer och för att möjliggöra detta genomför vi omfattande förändringar av vår IT verksamhet och effektiviserar lösningar, arkitektur och organisation inom IT området. Vi söker nu dig som vill vara drivande i vår resa mot en ny IT verksamhet inom Affärsområdet Generation.
   
Ansvarsområde
Som IT Strateg hos oss kommer du att ansvara för att integrera IT inom vårt affärsområde Generation. Du kommer att vara vår expert i att driva IT-utvecklingen framåt och utgöra länken mellan Vattenfall IT och våra Affärsenheter. Med en stark koppling till verksamheten kommer du att arbeta med strategifrågor och förändringar och driva samarbeten inom hela affärsområdet. Du kommer att ingå i ett team på nio erfarna personer och du rapporterar till Vice President på Business Control inom Generation. Business Control är en stabsfunktion som leder och styr Business Control, Inköp och IT inom Generation.
    
I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att i nära samarbete med våra ledare i affärs- och IT verksamheten driva arbetet med att ta fram målarkitekturer och planer som stöttar verksamhetens strategiska ambitioner. Vidare omsätter du mål, ambitioner och planer till implementerade konkreta lösningar i styrande eller ledande roller i förändringsprojekt.
  
Kvalifikationer
• Flera års erfarenhet av IT – branschen med fokus på gränssnitt mellan IT och verksamhet
• Civil-eller högskoleingenjörsutbildning är meriterande
• Erfarenhet av kärnkraftsbranschen är meriterande
• Mycket goda kunskaper i både svenska och engelska
   
Vi söker dig som trivs i en roll där du får driva strategiska förändringar utifrån ett långsiktigt perspektiv och samtidigt realisera lösningar i närtid. Du är van att hantera en roll som har fokus på både IT och verksamhet och du har lätt för att skapa förtroenden och etablera nätverk. 
  
Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta med utmanande uppdrag i en samhällskritisk verksamhet och skapa gedigna relationer inom koncernen. Du kommer att få arbeta med mycket kompetenta kollegor både inom den egna enheten och inom andra delar av koncernen. Vi erbjuder flexibla arbetstider. Läs mer om våra .
  
Placeringsort Stockholm. Resor är en naturlig del av tjänsten.
   
Några frågor?
Om själva tjänsten: Jonas Kristiansson, 070-354 79 35.
Om rekryteringsprocessen: Caroline Grammenos, 072-224 97 01.
   
Fackliga representanter via vår vx 08-739 50 00
Christer Gustafsson, Ledarna
Rolf Ohlsson, Akademikerna
Anders Bohlin, Unionen
Robert Lönnqvist, SEKO
    
Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 20 januari 2019.
     
Läs mer om hur vi arbetar med 
    
Vi ser fram emot din ansökan!
  
Om oss
Affärsområdet Generation omfattar Vattenfall’s kärnkrafts- och vattenkraftsenheter i Sverige och Tyskland, inklusive SKB och KSU, samt Vattenfall Services Nordic.
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
    
Läs mer om Vattenfall som.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm (Solna)
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)