Inaktiv platsannons

Kommunikatör till Forsmarks Kraftgrupp i Åsa

Om tjänsten

Är du driven, positiv och kreativ? Vill du vara med och kommunicera förändringar och framgångar internt och berätta för omvärlden om kärnkraft och våra arbetsplatser? Då är det här jobbet för dig! Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats med stora möjligheter till att förverkliga dina egna idéer kring kommunikation tillsammans med ett gäng av glada och smarta kollegor.

Det händer mycket på både Forsmark och Ringhals de närmaste åren och kärnkraften kommer att förse vårt samhälle med klimatsmart energi in på 2040-talet. Som kommunikatör hos oss är du en efterfrågad och respekterad specialist inom kommunikationsområdet.

Du kommer framförallt att arbeta med att:
• producera redaktionellt material i våra olika kanaler internt och externt
• publicera information i våra digitala kanaler
• ta fram och genomföra strategier, planer och material för kommunikation
• ge stöd och råd till organisation, chefer och projekt i kommunikationsfrågor
• verka för en kommunikativ organisation
• bidra till utveckling och lärande

Du kommer också att ingå som kommunikatör inom vår organisation för haveriberedskap och kriskommunikation.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av
• att skriva om komplexa frågor på ett enkelt och målgruppsanpassat sätt
• digitala medier
• sociala medier
• rörlig media
• presentationsteknik
• enklare grafisk formgivning
• kriskommunikation
• kommunikativt ledarskap och kommunikationsstöd till projekt, chefer, ledning

Är du rätt person för jobbet?
Du kommunicerar på ett tydligt sätt i både tal och skrift. Du är lyhörd och kan analysera och förenkla komplexa kommunikationsfrågor i samarbete med våra uppdragsgivare. Du ser kommunikationsbehov ur olika synvinklar. Du behåller lugnet och samarbetar bra även i pressade situationer. Du är kreativ och delar med dig av idéer och förslag som ökar kompetensen och skapar nytta för verksamheten. Du har högskole- eller universitetsutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap, fil kand. eller motsvarande utbildning/erfarenhet.

Placeringsort Forsmark

Ytterligare information
Om tjänsten - Anna Ek, 072 – 718 28 02.
Om rekryteringsprocessen -  rekryterare Åsa Lindwall, 070-304 33 66.

Fackliga representanter är Ulrika Sålders/Akademikerna, Tomas Hägg/Ledarna, Ingemar Eriksson/SEKO samt Kerstin Lindén/Unionen. Samtliga nås via vår växel 0173-810 00.

Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev, senast den 27 januari 2019.
Urval sker löpande, skicka gärna in din ansökan redan idag! 

Vi ser fram emot din ansökan!
 
Vattenfall erbjuder dig
Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Forsmark och Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss och vi ser individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Vår organisation
Kommunikationsavdelningen är gemensam för Forsmark och Ringhals och verkar för att skapa förtroende internt och externt för verksamheten vid våra kärnkraftverk. Vi har en bred verksamhet som bygger på integrerad kommunikation. Vår kompetens efterfrågas i många typer av projekt och verksamheter och det händer mycket i branschen som också påverkar vårt sätt att arbeta. På avdelningen jobbar sammanlagt 18 personer med olika inriktning inom kommunikationsområdet.

Forsmarks Kraftgrupp AB och Ringhals AB ingår i Vattenfallkoncernen och är två av de största kraftverken i Norden. Våra tre kärnkraftreaktorer på Forsmark och fyra på Ringhals står sammanlagt för mer än en tredjedel av Sveriges elproduktion.
Vi har 40 års erfarenhet av elproduktion och står nu inför nya utmaningar av olika slag som kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Forsmark har cirka 1 160 anställda, och ligger 15 mil nordost om Stockholm, vid Upplandskusten i norra Roslagen. Ringhals med drygt 1 600 anställda ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.
 
 
 
 
 

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Åsa
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Åsa | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)