Inaktiv platsannons

Prognoskoordinator till Dagab Inköp & Logistik AB Jordbro

Om tjänsten

Dagab är ett supportbolag inom Axfoodkoncernen som ansvarar för sortiment, inköp och logistik till Axfoods kedjor Willys, Hemköp, Tempo, Axfood Snabbgross och Axfood Närlivs. Genom att tillhandahålla ett effektivt sortiment och optimala logistiklösningar bidrar Dagab till att öka butikernas försäljning och lönsamhet. Dagab omsätter drygt 42 miljarder kronor (2016) och ingår i Axfood AB som är noterat på Nasdaq OMX Stockholm ABs Large Cap-lista.

Bli en av oss

VFS (Varuflödesstyrning) ansvarar för att säkerställa ett optimalt flöde av varor från leverantör till butikshylla där konsumentköpet sker. Avdelningen Prognoskoordinatorer och Varuflödesspecialister är en del av denna funktion och ansvarar för prognoser, systeminställningar, övergripande planering och processutveckling. Syftet är att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för våra tre flödesplaneringsavdelningar att genomföra de operativa inköpen. Hos oss ger drivkraft växtkraft och inom koncernen utvecklas vi tillsammans.

Det här får du göra

Som prognoskoordinator ansvarar du för övergripande systeminställningar och prognoser för inköpen till våra lager. Genom att analysera säsongsmönster, prognoskvalitet och prognosavvikelser säkerställer du att vårt inköpsverktyg (E3/AWR) skapar optimala inköpsförslag för våra flödesplanerare. I samarbete med andra funktioner skapar du förutsättningar för ständiga förbättringar och tar ansvar för att utveckla våra arbetsrutiner.

 

Centralt i arbetet är att:

  • Underhålla försäljningshistorik i systemet
  • Registrera prognoser i samband med revidering
  • Underhålla leverantörs- och artikelparametrar
  • Skapa säsongsprofiler

 

Din arbetsplats är Dagab inköp & logistik i Jordbro och du rapporterar till Chef Prognoskoordinatorer och Varuflödespecialister.

Det här förväntar vi oss

För att lyckas i rollen ser vi att du har en akademisk examen, gärna med logistikinriktning samt erfarenhet av att arbeta med operativt inköp. IT området intresserar dig och du har god erfarenhet av att arbeta i inköpssystem och göra analyser. Erfarenhet av SAP och E3/AWR är meriterande.

 Som person är du entusiastisk och nyfiken med en stark vilja att utvecklas och dela med dig av dina erfarenheter. Du har en god initiativförmåga och en hög kommunikativ förmåga samt behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig möjligheten att få arbeta på Sveriges näst största aktör inom dagligvaruhandeln som ligger i framkant inom hållbarhetsfrågor. En organisation med en inkluderande och stöttande kultur där mångfald ses som en tillgång.

Vi är ett företag i ständig utveckling och vi arbetar medvetet och långsiktigt tillsammans med dig för att du ska utveckla din kompetens. För rätt person finns goda möjligheter att utvecklas hos oss.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Jordbro
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Restaurang, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Jordbro | Detaljhandel | Restaurang | Deltidsjobb