Inaktiv platsannons

Chef etablering och struktur till Axfood i Stockholm

Chef etablering och struktur till... Allmän... Axfood är företaget där vi tillsammans skapar inspirerande och tydliga matkoncept...

Om tjänsten

Chef etablering och struktur till Axfood Allmän information

Axfood är företaget där vi tillsammans skapar inspirerande och tydliga matkoncept i både egenägd och handlarägd regi. Som Chef etablering och struktur kommer du vara med och bidra till strategi- och affärsutveckling i linje med Axfoods övergripande affärsstrategi. Är du redo att ta plats inom Axfoodkoncernen, där kunden alltid står i centrum?

Bli en av oss

Som Chef etablering och struktur kommer du ingå i koncernfunktionen Strategi- och affärsutveckling. 
I nära samarbete med övriga funktioner och kedjor inom Axfood driver funktionen koncernens utveckling av e-handel, avancerad analys, kundprogram, digital marknadsföring och digitala hjälpmedel i butik. Vi är även ansvariga för etablering och utveckling av våra butiker, omvärldsbevakning och koncernens strategiarbete. 

Som Chef etablering och struktur har du övergripande ansvar för avdelningarna Etablering samt Lokaler & Förvärv. Hos oss kommer du få möjlighet att bidra med din kompetens inom etablerings- och strukturområdet samt vara en central del i såväl den fortsatt utvecklingen som tillväxten av koncernen framåt.

Det här får du göra

I din roll som Chef för etablering och struktur kommer att ha ett övergripande ansvar för att etablera och bygga nya butiker men även förvalta befintliga butiker. Inom detta ingår exempelvis beslut kring expansion, ombyggnationer och avtalsförhandlingar.

Rollen innebär även stort fokus på affärsutveckling, nätverkande, kontakter med fastighetsägare, avtalsförhandlingar, framtagande av beslutsunderlag inför nyetablering och ombyggnationer. I detta arbete ingår det att hantera befintliga relationer med fastighetsägare. Det ligger även en del tjänsteutveckling kring det som kallas butik-i-butik. Vidare kommer du ha ett nära samarbete med ledningen i varje kedja samt ha en nära samverkan med bolagen inom koncernen. Du ingår i olika styrgrupper och leder övergripande funktionerna tillsammans med cheferna i din grupp.

Det här förväntar vi oss

•Flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
•Mycket god ledarerfarenhet inom retail och med intresse för köpbeteenden och/eller stadsutveckling.
•Gedigen erfarenhet av förhandling, etablering, samhällsplanering samt facility management 
•Akademisk bakgrund som byggnadsingenjör, fastighetsekonom eller likande, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.
•Det kan förekomma vissa resor runt om i landet, vilket fodrar att du har B-körkort.

Vi söker dig som har ett starkt driv, affärsfokus samt är möjlighets- och lösningsorienterad. Du behöver även ha god struktur med en förmåga att prioritera och själv driva framsteg i ditt område. Vidare ser vi att du behöver vara samarbetsorienterad och kommunikativ samt lyhörd. Rollen kommer innebära mycket variation i arbetsuppgifter och det är viktigt att du trivs med ett högt tempo.

Mer information

Eftersom vi rekryterar löpande vill vi ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 18 januari 2019.

Kompetensutveckling och karriär
Vi är ett företag i ständig utveckling och vi arbetar medvetet och långsiktigt tillsammans med dig för att du ska utveckla din kompetens. För rätt person finns goda möjligheter att utvecklas hos oss.

Mångfald
Vi har branschens tuffaste mål för mångfald. För oss är mångfald en affärsmöjlighet. Medarbetarnas breda kunskaper i språk, högtider och mat hjälper oss att spetsa vårt kunderbjudande. Vi har kommit långt men vi vill bli ännu bättre och välkomnar en mångfald av sökande till alla våra tjänster.

Information om bolaget

Välkommen till Axfoodfamiljen!

Axfood är Sveriges näst största aktör inom dagligvaruhandeln med framgångsrika matkoncept som Willys, Hemköp, Tempo, Axfood Snabbgross, Mat.se och Middagsfrid. Vi är också delägare i Eurocash och Urban Deli.

Bakom butiksscenen finns de koncerngemensamma funktionerna Affärsutveckling, Ekonomi, HR, IT, Kommunikation och Dagab Inköp & Logistik.

Våra medarbetare är vårt framgångsrecept. Med passion för mat och människor, engagemang och stolthet arbetar vi tillsammans för en bättre vardag där alla kan dela glädjen för bra och hållbar mat. Axfood är noterat på Nasdaq Stockholm och huvudägare är Axel Johnson AB.

Delar du vår passion för mat och människor? Välkommen att göra karriär inom Axfoodkoncernen!

Dela detta jobb

Publicerad den

21-05-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis