Inaktiv platsannons

Ekonomichef i Stockholm

... Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan...

Om tjänsten

Ekonomichef

Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande. De som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar.

Nu söker vi en  Ekonomichef med fokus på ledarskap och utveckling

Ekonomiavdelningen har i dagsläget 28 anställda och har uppdrag inom följande verksamhetsområden; Budgetering, redovisning, systemförvaltning, inköp/upphandling, samt ekonomistöd till institutioner och förvaltning. Avdelningens uppdrag omfattar bland annat att säkerställa att den interna och externa redovisningen följer lagar, förordningar och god redovisningssed. 

Ditt uppdrag:
Då högskolans ekonomistöd har centraliserats har också ekonomiavdelningen blivit avsevärt större och fått ett samlat ansvar för ekonomistödet till högskolans olika verksamheter.

Det blir ditt uppdrag att vidareutveckla fungerande funktioner i ett nytt sammanhang där nyckelbegreppen blir minskad sårbarhet, enhetliga arbetssätt samt möjligheter till specialisering och effektivisering. Detta innebär ett brett spektra av frågor som rör sig från redovisning, systemförvaltning, inköp och upphandling till budget, uppföljning och prognoser.
Genom att lyhört möta verksamhetens behov och använda all den kompetens och förmåga som medarbetarna besitter, kommer ekonomifunktionen att fortsätta vara en viktig kraft i utvecklandet av en modern och effektiv högskola.  Avdelningen ingår i högskoleförvaltningen och du rapporterar till förvaltningschefen.

Din profil:
Du är civilekonom eller motsvarande med lång erfarenhet av ekonomiarbete från offentlig sektor, gärna från statlig sektor och företrädesvis från akademin.  Du har gedigen chefserfarenhet, där du fått möjlighet att pröva din förmåga att utveckla både människor och verksamhet inom ramen för en ekonomiavdelning eller motsvarande. Du är en drivande, kommunikativ ledare som kan se både detaljerna och helheten. Du har en god organisationsförmåga och kan bygga ändamålsenliga strukturer samtidigt som du kan skapa goda relationer och få andra att växa.

Vi erbjuder dig en spännande roll i en organisation som befinner sig i ett expansivt och dynamiskt skede.

Anställningen
Anställningen är tillsvidare och omfattar heltid. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.
Välkommen med din ansökan senast torsdagen den 18 januari 2019.

Ytterligare upplysningar 
Christian Nylén, Mercuri Urval, tfn: 0733-66 7576

Fackliga kontaktpersoner:

SACO: Antonia Ribbing, tel: 070 -602 87 61, antonia.ribbing@sh.se

ST: Karin Magnusson tel: 08 -608 41 75, karin.magnusson@sh.se

SEKO: Henry Wölling tel: 08 -524 840 80, henry.wolling@ki.se

Södertörns högskola har gjort ett medvetet medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Den aktuella anställningen gäller under förutsättning att anställningsbeslutet vinner laga kraft.

Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej