Inaktiv platsannons

HR-ansvarig till Barn- och utbildningskontoret i Norrtälje

HR-ansvarig till Barn- och... Vill du vara med på Norrtäljes kommuns spännande resa mot att skapa en HR-funktion som verkligen...

Om tjänsten

HR-ansvarig till Barn- och utbildningskontoret

Vill du vara med på Norrtäljes kommuns spännande resa mot att skapa en HR-funktion som verkligen stödjer verksamheten och säkerställer att vi står stadigt rustande för både nuvarande och framtida utmaningar inom HR-området? I syfte att förverkliga detta organiserar vi nu om oss och fyller på med flera nya medarbetare. Vi söker dig som brinner för ett utvecklingsorienterat och modernt HR-arbete och som vill vara med och göra skillnad!

Är du trygg i de operativa såväl som de strategiska HR-frågorna och längtar efter att ta ett helhetsansvar för ett verksamhetsområdes HR-arbete? Skulle det vara stimulerande att ta ett ledarskapsansvar och driva och utveckla det gemensamma HR-arbetet? Då kan denna tjänst vara något för dig!

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer!

Ditt arbete som HR-ansvarig

I rollen som HR-ansvarig för Barn- och utbildningskontoret leder du HR-arbetet för Norrtälje kommuns största förvaltning. Du har personalansvar för två HR-partners och tillsammans arbetar ni med verksamhetsnära personalfrågor i syfte att stödja förvaltningens chefer i deras verksamhets-, personal- och arbetsgivaransvar. Ni tillhandahåller professionellt stöd och sakkunnig rådgivning till förvaltningens alla chefer.

Organisatoriskt tillhör du Barn- och utbildningskontoret och som HR-ansvarig rapporterar du till Barn- och utbildningsdirektören och sitter i förvaltningens ledningsgrupp. I ansvarsområdet ligger förvaltningens kompetensförsörjning och lönebildning såväl som arbetsrätt, övergripande arbetsmiljöfrågor, facklig samverkan och vissa förhandlingar.

Du driver HR-arbetet i nära samarbete med Norrtäljes kommuns centrala HR-avdelning vilken är en stabsfunktion som organisatoriskt tillhör Kommunstyrelsekontoret. Avdelningen samordnar arbetsgivaransvaret och har en rådgivande, utvecklande och stödjande samt i vissa delar styrande funktion till förvaltningarna i frågor som rör personalen. Avdelningen ansvarar för att ta fram policys och riktlinjer inom personalområdet som tillämpas i hela kommunorganisationen och där ansvaret för implementeringsprocessen ligger på HR-partners i organisationen.

Vem är du?

Vi söker dig som har en relevant akademisk examen, HR/beteendevetenskap eller motsvarande tillsammans med flera års arbete med kvalificerade HR-frågor. Vi ser gärna att du har erfarenhet från ledningsgruppsarbete och att delar av din arbetslivserfarenhet är från organisation av mer komplex art. Arbetsledning i någon form är, liksom erfarenhet från politiskt styrd organisation, meriterande men inte något krav. Självklart är din förmåga att kommunicera på svenska mycket god, i både tal och skrift. Du är en van systemanvändare och utnyttjar digitala hjälpmedel så långt det är möjligt.

Som person är du lyhörd och diplomatisk med ett tydligt arbetsgivarperspektiv. Din förmåga att strukturera, effektivisera och prioritera är mycket god och du drivs av att skapa och utveckla väl fungerande processer och rutiner. Helhetsfokus liksom fallenhet för att se möjligheter är viktigt för att trivas i rollen. Vi söker dig som är målinriktad och driven men som fortfarande har ett ödmjukt sätt och har lätt för att samarbeta med andra. Intresse och förmåga att leda, coacha och motivera såväl organisationens chefer som de egna medarbetarna blir avgörande för att lyckas i rollen. I den här rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Vad kan Norrtälje kommun erbjuda dig?

Att jobba i Norrtälje kommun är att göra skillnad - för barn såväl som vuxna eller särskilt utsatta i samhället. Vi sätter invånaren främst och arbetar för allas lika värde. Hos oss har vi höga förväntningar! Här har vi nära till stor social gemenskap och det är enkelt att skapa goda relationer med såväl arbetskamrater som externa kontakter. Tillsammans skapar vi en utvecklande arbetsmiljö, där medarbetarna får möjlighet till avancemang och utveckling. Vi har samlat kommunens attraktiva utbud av personalförmåner i medarbetarportalen Fördel Norrtälje.

Låter detta intressant?

I denna rekrytering samarbetar Norrtälje kommun med Experis. Frågor om tjänsten besvaras av ansvariga rekryteringskonsulter Therese Thunström, therese.thunstrom@se.experis.com, 08-452 33 72 eller Malin Magnusson, malin.magnusson@se.experis.com, 08-736 28 47. Du söker tjänsten via ansökningslänken där du bifogar CV och personligt brev. Urvalsprocessen sker löpande och det är därför viktigt att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Facklig representant är Kenneth Andersson, Vision, telefon 0176-716 50.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Norrtälje
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej