Inaktiv platsannons

Packaging Engineer Containerboard i Karlstad

Vi behöver engagerade lagspelare med rätt driv, kreativitet och innovationskraft som vill utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Nu söker vi en Packaging Engineer för en spännande och utvecklande roll inom affärssegmentet Containerboard, med placering på Gruvöns bruk strax utanför Karlstad. Affärssegment Containerboard levererar material till wellpapptillverkare över hela världen. Vårt material är högkvalitativ liner och fluting som används i wellpapplådor med höga krav på styrka, renhet och tryckresultat. Om tjänsten Som Packaging Engineer är din huvudsakliga uppgift att skapa värde och funktionalitet för våra produkter i kundspecifika förpackningsapplikationer. Det gör du genom att delta i samarbetsprojekt med kunder och genom att vara tekniskt ansvarig mot kund i förekommande projekt. Med ett kreativt angreppsätt utvärderar du förpackningsprestanda, presenterar och diskuterar resultaten direkt med kunden. Du arbetar nära säljorganisationen och ansvarar för hela utvecklingskedjan för ett kundprojekt från införsäljning till utförande samt rapporterande. Som Packaging Engineer på vårt Boxlab kommer du även att delta i utvecklingen av arbetsverktyg och metoder samt driva interna tekniska undersökningar och projekt inom förpackningsområdet.

Om tjänsten

Vi behöver engagerade lagspelare med rätt driv, kreativitet och innovationskraft som vill utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Nu söker vi en Packaging Engineer för en spännande och utvecklande roll inom affärssegmentet Containerboard, med placering på Gruvöns bruk strax utanför Karlstad. Affärssegment Containerboard levererar material till wellpapptillverkare över hela världen. Vårt material är högkvalitativ liner och fluting som används i wellpapplådor med höga krav på styrka, renhet och tryckresultat.

Om tjänsten
Som Packaging Engineer är din huvudsakliga uppgift att skapa värde och funktionalitet för våra produkter i kundspecifika förpackningsapplikationer. Det gör du genom att delta i samarbetsprojekt med kunder och genom att vara tekniskt ansvarig mot kund i förekommande projekt. Med ett kreativt angreppsätt utvärderar du förpackningsprestanda, presenterar och diskuterar resultaten direkt med kunden. Du arbetar nära säljorganisationen och ansvarar för hela utvecklingskedjan för ett kundprojekt från införsäljning till utförande samt rapporterande. Som Packaging Engineer på vårt Boxlab kommer du även att delta i utvecklingen av arbetsverktyg och metoder samt driva interna tekniska undersökningar och projekt inom förpackningsområdet.

Ditt arbetsområde är globalt och arbetet innebär resor till företrädelsevis kunder, men kan också vara till branschmässor, säljkontor eller de olika produktionsanläggningarna inom vår koncern.

Du kommer beskriva praktiska problem i teoretiska termer och omsätta forskningsresultat i praktisk nytta inom vår produkt- och applikationsutveckling. Förutom att arbeta tillsammans med övriga funktioner inom affärssegmentet kommer du också samarbeta med vår interna forskning och utvecklingsavdelning.

Kvalifikationer
För befattningen krävs civilingenjörsutbildning eller motsvarande, och för rollen lämplig inriktning. För att lyckas väl som Packaging Engineer tror vi att du har en relevant arbetslivserfarenhet från branschen med som minst 3-5 år. Du har goda språkkunskaper och kan kommunicera obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska. Ytterligare språkkunskaper ser vi som meriterande.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du är en serviceorienterad person med stort kundfokus och trivs med att arbeta i ett internationellt team. I denna roll värdesätter vi god samarbetsförmåga, med ett drivande och målmedvetet arbetssätt samt förmågan att hitta kreativa lösningar. Du har ett pedagogiskt intresse och trivs med att utbilda andra. Förutom att du är praktisk och innovativ har du en relevant teknisk kunskap, som du kan förmedla på ett pedagogiskt sätt, både skriftligt och muntligt. Du har ett metodiskt arbetssätt och är en person som är lösningsorienterad och som motiveras av förbättringsarbete. Du tycker om att resa i jobbet och att möta många kunder.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Karlstad
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej