Inaktiv platsannons

Systemingenjör till Remote Tower i Göteborg

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Air Traffic Management (ATM) är en enhet inom Saab som utvecklar världsledande produkter inom området flygtrafikledning. Systemen används primärt för att effektivisera flygtrafikledning, vilket ställer mycket höga krav på dess säkerhet och tillgänglighet. ATM är framgångsrika inom ett flertal områden, bland annat fjärrstyrd flygtrafikledning () där flygplatser med hjälp av en 360-graders kameravy kan kontrolleras från annan ort.

Våra lösningar ligger i teknikens framkant och för rätt person finns därför stora möjligheter att arbeta med utvecklande och utmanande arbetsuppgifter, tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor. Vi söker nu en erfaren och duktig systemingenjör för att förstärka vårt team, med placering i Växjö eller Göteborg. Vår verksamhet finns idag även i Apeldoorn (Nederländerna) och Syracuse (USA).

Din framtida utmaning

Vi söker en erfaren systemingenjör som kommer att arbeta med systemdesign och leveranser av Remote Tower- lösningar till kund, från projektstart till slutlig leverans och driftsättning. Rollen innebär att du arbetar i team med andra systemingenjörer och tillsammans ansvarar ni för tekniska systemlösningar anpassade för flygplatser. Teamet leder och driver tekniska designfrågor samt säkerställer att den övergripande designen uppfyller kundkraven.

Du erbjuds ett varierat arbete med breda kontaktytor och ett nära samarbete med ditt team, produktutvecklare, projektledare och andra interna och externa intressenter. Eftersom vi levererar system till flygplatser i hela världen ingår resor i tjänsten, i storleksordningen sex till åtta veckor per år, för att t.ex. medverka vid installation, testning och driftsättning av systemet. Resorna sträcker sig i allmänhet från ett par dagar till en eller två veckor i taget.

Vi tror på en öppen och platt organisation där allas åsikter och idéer är välkomna, vilket är en förutsättning för vår utveckling framåt. Hos oss ges du möjlighet att påverka din egen karriärmässiga utveckling där dina intresseområden styr riktningen.

Den du är idag

Vi söker dig som är utbildad högskole-/civilingenjör eller som har motsvarande arbetslivserfarenhet . Du har arbetat minst 3-4 år som systemingenjör och har ett stort intresse för tekniska och komplexa system, gärna inom Air Traffic Management. 

Du är en driven och initiativtagande person som uppskattar kontinuerligt lärande med förmågan att hitta kreativa lösningar på problem. Då vi arbetar teambaserat och interagerar med kund är det viktigt att du är öppen och kommunikativ med god samarbetsförmåga. Du tycker dessutom om att resa i tjänst och behärskar såväl svenska som engelska flytande, både i tal och i skrift.

Du kommer att arbeta i ett eller flera projekt mot uppsatta deadlines, varför det är viktigt att du kan planera, strukturera och prioritera ditt arbete på ett mycket effektivt sätt. Arbetsuppgifterna ställer även höga krav på flexibilitet och förmåga att anpassa sig utefter förändrade förutsättningar.

Beroende på din tidigare erfarenhet kommer du att tilldelas stort ansvar och få möjlighet att bidra till framtidens teknikutveckling! 

Det är meriterande om du har erfarenhet av ett eller flera områden nedan:

  • Produkt/systemutveckling
  • Tekniskt ledande arbete
  • Nätverk/Cisco
  • El/Elektronik

Välkommen till en arbetsplats med mångfald och inspirerande utmaningar, bra sammanhållning och där mötet mellan kompetens och personlighet bygger grunden för vår framgång. Vi ser framemot din ansökan så snart som möjligt. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Läs gärna mer om Remote Tower nedan:

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | IT | Heltidsjobb (förstajobb)