Inaktiv platsannons

Bolagsjurist till Trygg-Hansa i Stockholm

Nu har du möjlighet att bli en del av oss på Trygg-Hansa och bidra till att bli Sveriges ledande försäkringsbolag. Hos oss välkomnas du till en arbetsplats med stark lagkänsla, stor gemenskap och sammanhållning

Om tjänsten

 Om verksamheten

Trygg-Hansa finns för att ge människor och företag möjlighet och trygghet att leva och verka fullt ut. Våra 3500 medarbetare i Skandinavien arbetar för att erbjuda kunder marknadens bästa försäkringslösningar för både privatpersoner och företag och våra medarbetares kompetens och engagemang hör till våra absoluta styrkor. Vi ägs av och ingår i den brittiska försäkringskoncernen RSA som bland annat har verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Irland, Storbritannien och Kanada. Sedan 2015 är vi ett gemensamt bolag i Skandinavien med kontor i på flera orter i Sverige, Danmark och Norge. Vi är en modern och mångsidig arbetsplats som genomgår en spännande digitaliserings- och moderniseringsresa. I organisationen möts matematiker, IT-utvecklare, jurister, ekonomer, försäljare, poliser, motorspecialister och många andra yrken. Arbetskulturen är öppen och inkluderande, ärlig och förtroendefull, med tydliga mål och förväntningar på att alla tar ansvar och initiativ. Vi uppmuntrar till kreativitet, nytänkande vill att medarbetare tar initiativ.

Vi vill att våra medarbetare ska må bra, trivas och ha roligt på jobbet. Vi strävar efter bra balans mellan arbete och privatliv. Förutom spännande arbetsuppgifter erbjuder vi en bra arbetsmiljö i centrala Stockholm.


Arbetsbeskrivning

Vår avdelning, Group Legal, är en nordisk central stabsfunktion med totalt tolv medarbetare placerade i Stockholm, Köpenhamn och Oslo, varav fyra sitter på Trygg-Hansas kontor på Kungsholmen i Stockholm. Vi har ett nära samarbete med våra kollegor på Trygg-Hansas övriga juristavdelningar: Claims Legal och Compliance. Som bolagsjurister på Trygg-Hansa är våra huvuduppgifter att bistå verksamheten med snabb och proaktiv affärsjuridisk rådgivning för att på så sätt bidra till bolagets resultat på både kort och lång sikt och hantera olika typer av risker. Vi arbetar brett inom många olika rättsområden. Vi tillämpar lagstiftningen i praktiken, skriver och förhandlar avtal och deltar i olika projekt, hanterar delar av bolagets governance samt agerar bolagssekretariat.

I den aktuella rollen kommer du att arbeta nära våra inköpsfunktioner och vår avdelning för samarbeten med avtalsskrivning och förhandlingar samt tillsammans med vår marknadsavdelning och de olika säljorganisationerna. Tidigare erfarenhet av inköpsavtal i allmänhet och IT-relaterade sådana i synnerhet samt av samarbetsavtal och marknadsrätt är därför önskvärd. Du kommer vidare att arbeta med personuppgiftsfrågor och finansiella regelverk varför erfarenhet även inom dessa områden är positivt. I rollen ingår även att ge verksamheten juridisk rådgivning inom en rad andra områden såsom exempelvis immaterial-, hyres- och obeståndsrätt samt outsourcing. En naturlig del i juridikfunktionens ansvar är också att hålla interna utbildningar.    


Vem är du?

Vi tror att den person vi söker har följande kvalifikationer:

  • Har en svensk juristutbildning.
  • Har minst tre års erfarenhet av att arbeta med affärsjuridik från bolag och/eller advokatbyrå eller har minst ett års erfarenhet av att arbeta med affärsjuridik från bolag och/eller advokatbyrå samt har fullgjort tingstjänstgöring.
  • Har en god affärsmässig förståelse, flexibilitet, utpräglad samarbetsförmåga och intresse för olika synsätt och kulturer.
  • Är en proaktiv problemlösare som tar ansvar och initiativ och kan kommunicera sitt budskap i tal och skrift.
  • Har goda kunskaper i engelska. Vi strävar efter att tala skandinaviska varför det är en fördel om du också förstår norska och danska.

 

Den vidare processen:

I denna rekrytering samarbetar Trygg-Hansa med Experis, för ytterligare information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Agneta Lund 08-736 28 74. Då urvalsprocessen sker löpande ser vi gärna att du skickar din ansökan innehållande CV och personligt brev så snart som möjligt, dock senast 16 februari.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Fackliga representanter: 

Christer Bjellert mail: christer.bjellert@trygghansa.se (FTF) 
Lena Darin mail: lena.darin@trygghansa.se (SACO)

 

Trygg-Hansa har runt 1450 medarbetare på 15 orter i landet och vi ingår sedan 2007 i internationella RSA - en av världens sex ledande försäkringskoncerner. Läs mer om Trygg-Hansa på www.trygghansa.se. Följ oss på Facebook:  och LinkedIn: .

Jobbar du redan på Trygg-Hansa?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@trygghansa.se

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Ekonomi / Juridik | Heltidsjobb (förstajobb)