Inaktiv platsannons

Sustainability & Communication Specialist i Ljung

Om tjänsten

Vill du arbeta med hållbarhetsfrågor på ett företag som dedikerat fokuserar på hållbar innovation? Vi söker nu en Sustainability & Communication Specialist till stabsfunktionen för Sustainability & Public Affairs.

Funktionens uppgifter är bland annat att driva på BillerudKorsnäs hållbarhetsarbete, att rapportera BillerudKorsnäs prestanda på hållbarhetsområdet, att driva kommunikation inom hållbarhetsområdet samt att bedriva omvärldsanalys inom hållbarhetsområdet.

Om tjänsten
Du kommer att arbeta brett inom funktionens ansvarsområde och ha specifikt ägarskap för att utveckla kommunikationen av hållbarhetsarbetet, både internt och externt. Arbetsuppgifter för befattningen omfattar bland annat:

Kvalifikationer
För att vara en potentiell kandidat för tjänsten som Sustainability & Communication Specialist behöver du ha en akademisk examen inom ett område som är relevant för tjänsten, gärna med fokus på exempelvis kommunikation eller hållbarhet. Du har förmodligen jobbat ett par år med hållbarhet och/eller kommunikation. Du har ett stort intresse för hållbarhetsfrågor och särskilt för att se intressanta vinklar för kommunikation och kunna omsätta dem, tillsammans med avdelningens kommunikationsteam. Erfarenhet av att arbeta med hållbarhetskommunikation är starkt meriterande. Slutligen har du mycket goda språkkunskaper när det gäller svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
Du har ett eget personligt driv med därtill kopplad initiativkraft. Med tanke på förekomsten av analysuppgifter bör du även ha förmåga att strukturerat söka och bearbeta information. Du behöver vara målinriktad och kunna arbeta självständigt gentemot kontaktpersoner inom företagets olika delar. Du bör ha en förståelse för kommunikation som verktyg för förändring och kunna omsätta det i konkreta kommunikationsaktiviteter.

Tjänsten rapporterar till Director Sustainability & Public Affairs, Malin Ljung Eiborn. Tjänsten är placerad i Solna.

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Ljung
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej