Inaktiv platsannons

Påhittig testare med smarta ideér i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Vill du jobba med mjukvaruutveckling i framkant och samtidigt vara en del av ett internationellt industriprojekt med spjutspetsteknologi? Då är detta ett jobb för dig!

Området Markstödsystem inom Aeronautics utvecklar stödsystem till bland annat Gripen. Mission Support System (MSS) är ett av dessa och är Gripens taktiska planerings- och utvärderingssystem. MSS består bland annat av en rad applikationer som körs på en kraftfull PC. I systemet kan piloten exempelvis hantera ordrar, skapa rutter, planera kommunikation, sensorer och få stöd att göra bränsleberäkningar. När planeringen är klar laddas uppdraget till flygplanet. När planet landar igen utvärderas det inspelade uppdraget, och man kan analysera data från planets sensorer och skapa rapporter. Att MSS fungerar bra är en förutsättning för ett lyckat flyguppdrag. Systemet är idag operativt hos kunder i flera olika länder.

Din framtida utmaning

Som mjukvarutestare är du en viktig del i teamet och jobbar tillsammans med utvecklare och systemingenjörer. Du leder arbetet med test och planerar projektets testbehov samt bidrar till att utveckla projektets testmetodik.

Att arbeta med test i MSS innebär att du exempelvis skriver, utför och dokumenterar manuella och automatiska tester. Det kan röra sig om tester på en lägre nivå av enskilda funktioner, eller integrations- och systemtester av hela MSS och gränsytan mot externa system som flygplan.

För att kunna fortsätta vara ett teknikföretag i framkant lägger vi stor vikt på personlig utveckling och vidareutbildning. För den som vill finns tydliga karriärvägar och goda möjligheter att utvecklas både tekniskt och ledarskapsmässigt, till exempel mot senior utvecklare, teknisk ledning, projektledning och chef.

Den du är idag

Du är en engagerad och social testare som trivs med att jobba i team. Gillar att ha varierande arbetsuppgifter och att lära dig nya saker, att ta iniativ och komma till avslut.

Tidigare arbetslivserfarenhet av test är en fördel men inget krav så länge du har lämplig utbildning kombinerat med ett tekniskt intresse. På Saab finns goda möjligheter till utmaningar och personlig utveckling både för den erfarne testaren och den nyutexaminerade.

Lämplig utbildning är civil- eller högskoleingenjör i data eller motsvarande.  Tidigare erfarenhet av Linux, agil systemutveckling, manuell testning och testautomation med och utan GUI är meriterande.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Välkommen till en arbetsplats med inspirerande utmaningar, bra sammanhållning och där mötet mellan kompetens och personlighet bygger grunden för vår framgång. Vi ser fram emot din ansökan!

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | IT | Heltidsjobb (förstajobb)