Inaktiv platsannons

Testingenjör inom miljöprov i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln. Mer info om Support & Services finns att läsa här:
http://saabgroup.com/about-company/organization/business-areas/

Avdelningen Vehicle Systems i Linköping är indelad i fyra sektioner och ansvarar bland annat för utveckling och support av fordonsbaserad elektronik samt dator- och videosystem till våra globala kunder. Här kan du läsa mer om produkterna inom Vehicle Systems:
http://saab.com/land/c4i/tactical-c2-systems/Military-Electronics-Solutions/

Sektionen Engineering ansvarar för avdelningens produktutveckling innefattande mjukvaruutveckling, hårdvarukonstruktion, systemintegration samt test och verifiering av allt från enklare konstruktioner till komplexa systemlösningar. Med anledning av vår starka internationella tillväxt behöver vi förstärka vår utvecklingsverksamhet och söker nu en Testingenjör inom miljöprov!

Din framtida utmaning

Som testingenjör hos oss ingår du i ett team som representerar avdelningens verifiering och provningsverksamhet av hårdvara inom kundprojekt såväl som egna utvecklingsprojekt.

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av:

• Upprätta test- och valideringsplaner för genomförande av miljöprov enligt MIL-STD och DEF-STAN.
• Genomföra konstruktionsstödjande och verifierande EMC-, mekaniska- och klimatprovningar.
• Bidra med konstruktionsstöd inom EMC, vibration och klimat.
• Ansvara för dokumentering, analyser, utvärderingar och rapportering inom provningsprocessen.
• Tolkning av standarder och metodval för provgenomförande utifrån kundkrav samt interna krav.
• Process- och metodutveckling inom teamet
 
Då provningsverksamheten ofta sker vid externa provningslabb innebär det att du kommer boka, planera och genomföra prover på dessa labb som inte alltid finns i Linköping.

Den du är idag

Vi söker dig som har ett stort intresse för mätteknik och miljöprovning. Du är högskole-/civilingenjör med flerårig erfarenhet av test och mätteknik. Erfarenhet av miljöprov och verifieringar enligt MIL-standard ses som meriterande liksom tidigare erfarenhet inom DEF-Standard. Erfarenhet av verifierande mätningar och testutveckling av inbyggda system liksom definierande av testfall och analysarbete är meriterande.

Som person är du strukturerad och kreativ, van att arbeta självständigt men även inom team där samarbete krävs. Du gillar att lösa problem och har en vilja att vara med och utveckla arbetet inom vår provningsverksamhet. Du är initiativtagande med god strategisk kunskap för metodisk problemlösning och analys. Du behöver behärska det svenska och engelska språket väl i tal och skrift.

För oss är de personliga egenskaperna viktiga då vi vill att du ska komplettera gruppen och känna att även du kommer till din rätt!

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Vi ser fram emot din ansökan!

Publicerad den

23-07-2019

Extra information

Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis