Inaktiv platsannons

System Engineer för Gripens underhållssystem i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Affärsenheten Gripen Support levererar tjänster, åtaganden och produkter inom området Integrated Logistic Support som ska täcka hela livscykeln, från utveckling, via driftsfas till och med avveckling. Detta bidrar till att Saab kan leverera hållbara supportlösningar och tjänster i syfte att få våra kunders produkter och system att fungera bra i drift, med god tillgänglighet och driftsäkerhet samt till låga underhållskostnader.

Vi behöver förstärka vår grupp med ytterligare systemingenjör till utveckling av Gripens underhållssystem.

Din framtida utmaning

I din roll som systemingenjör med fokus på supportsystem hos oss kommer din uppgift färmst att vara att:

  • Arbeta med metodik inom vårt utvecklingsprojekt för Gripens underhållsystem där vi ska praktisera system engineering.
  • Kunna utreda olika frågor och bereda dem för att se hur vi ska gå vidare.
  • Dokumentera våra nya arbetssätt på ett sätt som gör att vi kan nyttja dem i framtiden, samt komma med förbättringsförslag för våra befintliga arbetssätt.

Din och vår kommande utmaning är att fortsätta utveckla nästa generations underhållssystem för Gripen!

Den du är idag

Vi söker en analytisk och strukturerad systemingenjör med erfarenhet av systemteknik och teknisk dokumentation. Har du även erfarenhet av produktion eller systemutveckling så är detta meriterande.

Du har civilingenjörsutbildning, alternativt är högskoleingenjör, inom maskinteknik eller motsvarande.

Dina personliga egenskaper är av stor betydelse, och du som söker denna tjänst gillar att vara i rörelse, är nyfiken, orädd och uppskattar utmaningar. Du sätter kunden i fokus och har ett lösningsinriktat förhållningssätt. Det är för oss viktigt att du vågar utmana på ett sätt som innebär att vi förbättrar våra arbetssätt.

Som vår nästa kollega ser vi även att du är kommunikativ och metodisk i ditt arbetssätt och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Då vi arbetar i en internationell miljö med militärt materiel som omfattas av försvarssekretess krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

23-07-2019

Extra information

Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis