Inaktiv platsannons

Utvecklingsingenjör el och mekanik, Scania Engines i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania Engines utvecklar motorer till industri, marin och generatorapplikationer. Vi tar nu även de första stegen mot olika elektrifieringslösningar som ett komplement till vårt motorprogram.

Gruppen Electrical & Performance systems ansvarar för prestandapåverkande artiklar såsom turbo och injektorer samt även elsystem och avgasefterbehandling. Då en medarbetare på gruppen hittat nya utmaningar söker vi en ingenjör som vill utvecklas inom både elektronik och mekanik.

Arbetet är utmanande då alla våra komponenter sitter i en krävande och utsatt miljö, på eller i närheten av våra motorer. Du kommer med tiden att arbeta med många olika uppgifter och projekt samtidigt.

Grupperna inom Scania Engines utvecklingsavdelning arbetar nära varandra, vilket ger en mycket bra inblick i hela utvecklingsprocessen av en motor och även en bra chans till att lära sig och få en bred erfarenhet inom komplex produktutveckling som sträcker sig från tunga gjutgods till mjukvarufunktioner och kalibrering i samspel med varandra. Vi har även ett tätt tvärfunktionellt samarbete med vår säljorganisation, inköpsorganisation samt motorproduktion. Det ger oss inte bara ett stort kontaktnät inom Scania, utan även bred förståelse för hela kedjan i utvecklingen, från en idé eller ett behov till en nöjd kund som använder våra motorer.

Dina arbetsuppgifter

  • Mekanisk konstruktion med Catia V5.
  • Kablagekonstruktion med Saber.
  • Tvärfunktionellt samarbete med vår marknadsavdelning, inköpsavdelning, motorproduktion samt andra R&D avdelningar på Scania.
  • Planera och driva de uppgifter du jobbar med.
  • Provning av våra artiklar.
  • Upprättande av el och mekaniska specifikationer och kravdokument samt kravställning mot leverantörer.

Din profil
Lämplig bakgrund är civilingenjörsutbildning med grundläggande utbildning inom el och elektronik eller mekanisk konstruktion, eller motsvarande erfarenhet från tidigare jobb som givit goda kunskaper inom dessa områden. Det är meriterande om du har erfarenhet av kablagekonstruktion i Saber och även mekanikkonstruktion i Catia V5. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på engelska och på svenska. Mycket av jobbet går ut på att kommunicera med andra funktioner inom företaget, det är något du uppskattar och har fallenhet för.

Ytterligare information
För ytterligare information om tjänsten kan du kontakta gruppchef Henrik Sondefors, tfn: 08-553 82 632

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej