Inaktiv platsannons

Kvalitetsingenjör i Grängesberg

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass.

Om tjänsten

Brinner du för kvalitetsarbete? Är du en kreativ och noggrann person som har förmågan att identifiera förbättringsaktiviteter samt se både detaljer och helhet? 

Avdelningsbeskrivning

Kvalitetsavdelningen vid bryggeriet i Grängesberg har en nyckelfunktion då det gäller att säkerställa våra produkters kvalitet och livsmedelssäkerhet. Avdelningen omfattar idag 15 personer. Avdelningen utför ett stort antal analyser på våra råvaror, halvfabrikat och färdigvaror. Vi utför kemiska, mikrobiologiska och sensoriska analyser. Arbetet på kvalitetsavdelningen innefattar dessutom utveckling och kvalitetssäkring av rutiner och metoder på laboratoriet. Avdelningen supporterar även vår produktion med statistisk analys av mätdata i syfte att identifiera kvalitetsförbättrande aktiviteter. 

Arbetsbeskrivning

Kvalitetsingenjörens uppgift är att analysera och sammanställa mätdata, statistik samt skriva rapporter utifrån det underlag som labbet tar fram. Du deltar i och driver kvalitetsförbättrande projekt i samarbete med produktionen. Du deltar även i utveckling och förbättring av Spendrups kvalitetsledningssystem. I din roll ansvarar du för att förmedla dina resultat till produktionen på ett pedagogiskt sätt som uppmuntrar till ständiga förbättringar. 

Kravprofil

  • högskoleutbildning/universitetsutbildning inom livsmedel, mikrobiologi eller kemi 
  • du har god datavana och kan hantera Office-paketet, främst i Excel och Word
  • du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • B-körkort är ett krav

Om du erfarenhet av något av följande ses det som meriterande:

  • processteknisk erfarenhet, gärna från dryckesindustrin
  • erfarenhet av statistik, processtyrning och in-line mätning
  • erfarenhet av HPLC 

Personliga egenskaper

Vi söker en analytisk person som arbetar på ett metodiskt, noggrant, strukturerat och kvalitetsmedvetet sätt. Du skall ha förmågan att hantera många olika typer av uppgifter samtidigt och är därmed flexibel i ditt arbetssätt och trivs med ett högt tempo. Kvalitetsavdelningen stödjer många avdelningar internt med har också regelbunden kontakt med externa leverantörer, vilket kräver att man har ett helhetsperspektiv och är servicemedveten. Du även har lätt för att ta kontakt med nya människor och bidrar till ett öppet samarbetsklimat som bidrar till att vara en lärande organisation.

Din ansökan

Vi tar tacksamt emot ditt CV samt personliga brev där du beskriver dina kompetenser, erfarenheter och resultat på ett utförligt sätt. Vi kommer att gå igenom ansökningarna efter hand och intervjuer kommer ske löpande.  

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kommer att omfattas av en bakgrundskontroll.

Samtliga tjänster på Spendrups omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. De avtal vi går under är Unionen, Sveriges Ingenjörer och Ledarna.

Sista ansökningsdag: 22 februari
Tillträdesdag: enligt överenskommelse 
Varaktighet/arbetstid: provanställning/tillsvidare/heltid/dagtid
Placeringsort: Grängesberg, arbete vid produktionsanläggningen i Hällefors kan förekomma

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Grängesberg
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Logistik / Transport
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej