Inaktiv platsannons

MTO-Ingenjör i Uppsala

Forsmarks Kraftgrupp söker en Ingenjör MTO, händelse – och... Enheten Erfarenhetsåterföring och Anläggningsstöd (NEQ) inom teknikavdelningen och gruppen Utredning och MTO-

Om tjänsten

Forsmarks Kraftgrupp söker en Ingenjör MTO, händelse – och riskutredning
Enheten Erfarenhetsåterföring och Anläggningsstöd (NEQ) inom teknikavdelningen och gruppen Utredning och MTO-stöd (NEQI) ansvarar för att utföra händelse- och riskutredningar ur ett MTO-perspektiv (Människa-Teknik-Organisation) åt hela Forsmarks organisation. Gruppen stödjer också organisationen i alla typer av frågor där kompetens inom samspelet MTO behövs. Vi söker nu en medarbetare till vår grupp med kompetens inom samspelet MTO.
Arbetet
Som Ingenjör MTO kommer du att tillsammans med dina kollegor sträva mot att ständigt
förbättra Forsmarks Kraftgrupp AB (FKA) ur ett MTO-perspektiv. Dina främsta arbetsuppgifter är:
• Utföra risk- och händelseutredningar ur ett MTO-perspektiv (proaktiva och reaktiva) för hela Forsmarks organisation. Detta innebär bland annat att etablera tydliga uppdragsbeskrivningar, samla kvalitativ information genom t.ex. intervjuer och workshops samt analysera informationen och författa utredningsrapporter.
• Utbilda i- och informera medarbetare om MTO-perspektivet samt de analysmetoder som tillämpas vid utförandet av utredningar.
• Utveckla utredningsverksamheten genom att exempelvis finna nya analysmetoder eller bedriva benchmarking tillsammans med andra relevanta verksamheter.
• Stödja hela organisationen i olika typer av frågor där kompetens inom MTO är efterfrågat.
 
Kvalifikationer
Vi söker dig som har en teoretisk utbildning inom områden som berör samspelet MTO. Detta innebär att sökande med universitets- eller högskoleutbildning inom MTO, kognitionsvetenskap, beteendevetenskap, psykologi, Human Factors, systemteori, riskhantering, Människa-Maskin interaktion, organisationsteori eller angränsade ämnen är kvalificerade för tjänsten. Du kan också ha anskaffad dig kunskaper inom dessa områden genom arbetslivserfarenhet.
Meriterande om du har erfarenhet av utredningar av händelser, risker, analysmetodik eller kvalitativ metodik.
Du bör också ha ett intresse för processäkerhet och teknik i allmänhet.
 
Vi tror att du har en förmåga att sätta dig in i andras perspektiv eller situation utan att ta över personens känslor. Du arbetar bra med komplexa frågor: analyserar och bryter ner dem i mindre beståndsdelar och löser komplicerade problem. Du tar ansvar för din uppgift och driver den hela vägen till avslut. Eftersom du har många kontaktytor både internt och externt är det viktigt att du är kommunikativ, tydlig och har lätt för att samarbeta med andra människor.
 
Vi erbjuder dig
Som Ingenjör MTO har du möjlighet för en karriär inom Forsmarks Kraftgrupp AB och därigenom även inom Vattenfall AB. Du får möjlighet att utvecklas personligt genom utbildning, benchmarking samt utmanande, varierande och intressanta arbetsuppgifter i en komplex och säkerhetskritisk miljö. Du får ett eget ansvar att bedriva efterfrågade uppdrag från start till mål.
 
Placeringsort Forsmark
Det går bussar som anländer till Forsmark varje vardag kl. 07:15 och åker därifrån kl. 15:45. Dessutom finns bussar som det går att arbeta på, dessa avgår 07:00 från Uppsala och Gävle och avgår från Forsmark 15:00.
Det finns möjlighet till att använda våra distansarbetsplatser i Gävle, Uppsala, Solna eller arbeta hemifrån i den mån arbetet tillåter.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Uppsala | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)