Inaktiv platsannons

Kvalitetsutvecklare – Svensk Kärnbränslehantering AB i Solna

Om tjänsten

Ditt nya jobb kommer att göra skillnad.
I minst 100 000 år.


Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.

Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarsystem för använt kärnbränsle. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år.

Nu söker vi fler engagerade människor som vill vara med och att skapa en livsviktig skillnad.

Här kommer du att arbeta
Enheten Kvalitet och miljö ingår i avdelningen för Säkerhet, kvalitet och miljö, vilken har som uppgift att kontrollera, stödja och utveckla säkerhetsarbetet inom SKB.

Enhetens huvudansvar är att förvalta och utveckla SKBs kvalitets- och miljöarbete, planera och genomföra beslutat internrevisionsprogram, vara resurshållare av kompetenser inom kvalitet och miljö till linje- och projektverksamhet samt säkerställa att erfarenheter av betydelse för verksamheten tas tillvara.

Enheten består av drygt tio medarbetare som är stationerade i Solna, Östhammar och Oskarshamn. Enheten står inför stora utvecklingsmöjligheter när uppdraget nyligen utökats till att även omfatta uppgiften att vara resurshållare inom kvalitet och miljö till linje och projekt samt hantering av erfarenhetsåterföring för hela företaget.

Vad du kommer att göra


  • Proaktivt delta i arbetet med att identifiera verksamhetens behov av styrning, arbetssätt och processer och därigenom verka som metodexpert och stöd för processutvecklare, processägare och linjeorganisation för tillämpning och utveckling av ledningssystemet
  • Delta som kvalitetsresurs i projekt
  • Utveckla och förvalta arbetssätt för uppföljning och utvärdering av ledningssystemets funktion
  • Genomföra uppdragsledning för utredning, framtagning och implementering av arbetssätt till organisationen för uppdrag som tilldelas enheten
  • Genomföra utbildningar inom kvalitetsområdet

Vi söker dig som har

  • akademisk utbildning med naturvetenskaplig eller företagsekonomisk inriktning eller motsvarande med erfarenhet av kvalitetsarbete
  • några års erfarenhet av kvalitetsarbete
  • god kommunikativ förmåga, i både tal och skrift
  • vana av att arbeta självständigt och att ta egna initiativ

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper för denna tjänst. Som person har du god analytisk förmåga och en vana att driva komplexa frågor, samarbeta och skapa goda relationer. Din kommunikativa förmåga är stark, och du har en utvecklad lyhördhet, integritet och god kännedom om organisationens olika verksamheter. Befattningen kräver mycket kontakter och ett nära samarbete med samtliga delar av organisationen.

Det är meriterande om du
  • har kompetens inom processutveckling och därigenom kan stödja med metodkunskap, utvecklingsarbete och framtagning av indikatorer
  • har arbetat med kvalitetsledning för stora projekt

Varför välja oss

Hos oss får möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidförkortning samt föräldraledighetstillägg.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

Ö

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Solna | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)