Inaktiv platsannons

Systemingenjör till Communication Solutions i Arboga

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.
Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på den kommersiella marknaden för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Affärsenheten Communication and Tactical Solutions levererar support, tekniska tjänster och integrerade systemlösningar till kunder i länder som Sverige, Danmark, Sydafrika, Australien och USA.

Communication Solutions erbjuder tekniska och robusta lösningar inom kommunikation och infrastruktur över  nätverk och radio. Vi designar och realiserar system i flygande och landbaserade plattformar. Idag är vi ett team på drygt 50st personer där huvudverksamheten är i Arboga men vi har också medarbetare i Järfälla och Linköping.

Hos oss är det viktigt att arbete och fritid går ihop. För att möjliggöra detta erbjuder vi bland annat möjlighet till friskvårdsbidrag, extra förmåner vid föräldraledighet enligt kollektivavtal samt möjlighet att planera sina dagar genom flextid. Våra anställda har även tillgång till ett förmånligt aktiesparande.

Din fortsatta egenutveckling är viktig för oss och vi ger dig därför möjlighet till flertalet kurser och utbildningar, vilket ger öppningar för att ta sig vidare inom företaget

Din framtida utmaning

Som systemingenjör hos oss kommer du att vara delaktig i bl.a. att bygga upp och upprätthålla ett komplett flygbassystem där vår sektions ansvarsområde är till exempel nätverksdesign, nätverksövervakning, informationssystem och IT säkerhet.
Flygbassystemet finns i både mobilt och fast utförande och är ett större system som består av ett antal delsystem.

Som ny är det viktigt att förstå systemet som helhet för att sedan gå emot att bli ansvarig/specialist inom ett av våra delsystem. Du kommer att arbeta tillsammans med andra systemingenjörer som har lång erfarenhet, bred kompetens och idag är ansvariga inom specifika delsystem.
Arbetet är både praktiskt och teoretiskt och främst inom IP-baserad kommunikationsinfrastruktur och kan innehålla en eller flera av nedanstående delar:
-Systemarbete - Analysera och tolka kravspecifikationer
-Konfiguration av olika system
-Integration mellan olika system
-Testa och utföra provfall
-Driftsättning och support ute hos kund
-Felsökning och konfigurering
-Dokumentation av ditt arbete.

Tjänsten är i Arboga och resor kan förekomma i denna tjänst. Även utlandsresor kan vara aktuellt.

Den du är idag

Vi söker dig med brett tekniskt kunnande och ett brinnande intresse för teknik. Vi tror att du har några års erfarenhet inom något/några av följande områden:
-Nätverk och kommunikation
-Cisco routrar och switchar
-IP-telefoni Cisco CUCM
-ISDN telefoni
-Windows server/Active Directory
-Linux server
-Virtualisering (Vmware)
-Militär IT
-IT-säkerhet
-Systemintegration

Det är meriterande om du har erfarenhet från Försvarsmaktens specifika produkter, regler och processer.
För att trivas hos oss bör du vara självgående, ha lätt att samarbeta med andra och vara flexibel.

Denna tjänst kräver att du godkänns I en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering så skicka gärna din ansäkan redan idag!

Publicerad den

04-03-2019

Extra information

Ort
Arboga
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Arboga | Örebro län | IT | Heltidsjobb (förstajobb)

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis