Inaktiv platsannons

Kommunikativ serviceingenjör sökes till Karlskrona

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Kockums, ett affärsområde inom Saab, representerar spetskompetens i världsklass inom det örlogsmarina segmentet – både över och under vattenytan. Vi konstruerar, bygger och vidmakthåller ubåtar och örlogsfartyg baserade på avancerad smygteknik. Andra framgångsrika produkter är det luftoberoende Stirling (AIP) systemet och minröjningssystem. På Kockums är produktionen hjärtat i varvsverksamheten. Vi ansvarar för nybyggnation, ombyggnad samt underhåll av ytfartyg och u-båtar. Att jobba hos oss innebär att du får jobba med morgondagens teknologi i en miljö som andas både nytänkande och världsarv. För att Kockums ska kunna tillhöra världseliten, både på ytan och under, krävs framsynthet, fantasi och kreativitet. Kanske är just Du den vi söker.

Din framtida utmaning

Som serviceingenjör hos oss på Test Group Communication & Surveillance utför du och dina kollegor nyinstallation, driftsättning, felavhjälpning och service/underhåll av marina sambandssystem. Du kan även bli delaktig i framtagning av modifieringsförslag av system.

Den du är idag

Du har en gymnasial teknisk utbildning eller motsvarande inriktning inom elektronik/telekommunikation. Det är även önskvärt om du har en vidareutbildning på YTH/Högskola inom telekommunikation, nätverksteknik eller motsv.

Du har god kännedom om konfigurering av nätverk & datorer, samt god kännedom om mätteknik på antenn/radiosystem. Arbetet kräver att du behärskar teknisk engelska. Det är meriterande om du har praktisk erfarenhet av arbete med radio, sambandssystem, elektronik och nätverk.

Det är viktigt att du har god förmåga att arbeta självständigt och i grupp. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. I arbetet ingår även en del tjänsteresor inrikes men även utrikes kan förekomma. Därför är körkort ett krav. Som person så är du öppen och kommunikativ och har lätt för att samarbeta med dina kollegor. Ditt arbete kännetecknas av ett ansvarstagande samt en stark förmåga att ta dig an problem och nya situationer på ett logiskt och systematiskt vis.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. 

Fackliga representanter: Mats Fagerström, Unionen +46455683729 Mikael Petersson, Ledarna +46455683438 Fredrik Svensson, Sveriges Ingenjörer +46455683920

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Karlskrona
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Karlskrona | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)