Inaktiv platsannons

Erfaren elektronikkonstruktör i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Mer info om Support & Services finns att läsa här:

Avdelningen Vehicle Systems i Linköping har ca 80 anställda fördelade på fyra sektioner och ansvarar bland annat för utveckling och support av fordonsbaserad elektronik samt dator- och videosystem till våra globala kunder.

Här kan du läsa mer om produkterna inom Vehicle Systems:

Sektionen Engineering ansvarar för avdelningens produktutveckling innefattande mjukvaruutveckling, hårdvarukonstruktion, systemintegration samt test och verifiering av allt från enklare konstruktioner till komplexa systemlösningar.

Din framtida utmaning

Med anledning av vår starka internationella tillväxt behöver vi förstärka vår utvecklingsverksamhet och söker nu en erfaren elektronikkonstruktör som vill ta del av vår givande vardag på Support and Services och specifikt vår avdelning Vehicle Systems.

Som elektronikkonstruktör hos oss ingår du i ett team som representerar avdelningens produktutveckling vid kundprojekt såväl som egna utvecklingsprojekt.

I arbetsuppgifterna ingår i huvudsak:

  • Kravhantering och specifikationsarbete.
  • Design av elektronik genom schema, PCB layout och komponentval.
  • Dokumentation, framtagning av produkt- och utvecklingsspecifikationer samt tillverkningsdokument.
  • Medverka och verka som resurs inom projekt och uppdrag genom utvecklingsfas, tillverkningsfas och support.
  • Genomföra konstruktionsstödjande och verifierande konstruktionsprov och avancerad felsökning.
  • Process- och metodutveckling inom teamet. 
Den du är idag

Vi söker dig som har ett stort intresse för elektronik, produktutveckling och komplex problemlösning. Du har en ingenjörsutbildning med inriktning elektronik samt flerårig erfarenhet av elektronikkonstruktion från arbetslivet.

Du har goda kunskaper inom digital konstruktion och grundläggande kunskaper inom analog konstruktion. Erfarenhet av schemadesign, komponentval och PCB layout är en förutsättning för tjänsten.

Du bör ha kompetens inom områdena Power Integrity, Signal Integrity och EMC för att kunna designa mönsterkort och kretskort som klarar våra standarder och EMC-krav. Vi använder Altium Designer som utvecklingsmiljö och har du erfarenhet och kunskap inom Altium Designer är det meriterande.

För oss är de personliga egenskaperna viktiga då vi vill att du ska komplettera gruppen och känna att även du kommer till din rätt! Vi har en bra stämning i gruppen, med högt till tak och ödmjuk attityd. Att du kan arbeta både självständigt och tillsammans med dina kollegor i mindre team är en självklarhet för dig.

Du behöver behärska det svenska och engelska språket väl i tal och skrift.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Välkommen till en arbetsplats med inspirerande utmaningar, bra sammanhållning och där mötet mellan kompetens och personlighet bygger grunden för vår framgång. Vi ser fram emot din ansökan!

Publicerad den

23-07-2019

Extra information

Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis