Inaktiv platsannons

Driven produktionstekniker för montering av flygplan i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Inom området har vi en sektion med hög kompetens inom produktionsteknisk montering. Sektionen Produktionsteknik montering är för närvarande 26 personer som arbetar med att industrialisera Saab Aeronautics produkter inom detaljmontering. Vi arbetar med att utveckla producerbarheten och produktionssätta våra produkter så att de går att tillverka med rätt kvalitet och i rätt takt på ett kostnadseffektivt sätt.

Din framtida utmaning

Vi har ett behov av dig som har förmågan att ta fram produktionstekniska lösningar för montering i både nya och pågående projekt, från tidiga konceptstudier till färdig produkt samt vidareutveckling av produkt. Vår huvudsakliga produkt i utvecklingsfas är just nu Gripen. För Gripen utvecklar vi byggbarhet och monteringsordning i ett tredimensionellt modellbaserat datorverktyg (Delmia). Där kan vi simulera och analysera byggbarheten i produkten i ett tidigt stadium i utvecklingsprocessen.

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av:

  • producerbarhet för nya produkter
  • monteringssimuleringar
  • produktionsberedning för nya och befintliga produkter
  • utveckling av nya och befintliga produktionsflöden
  • effektivisering för ständig förbättring
Den du är idag

Vi söker dig som har teoretiska kunskaper motsvarande högskoleingenjör, alternativt annan utbildning i kombination med praktisk erfarenhet av produktion. Du har erfarenhet från produktionsteknik och kanske även erfarenhet från monteringsarbete inom sammanbyggnad av skrov.

Då arbetet oftast sker i team är det viktigt att du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och vi ser gärna att du har erfarenhet av att ledarskap. Tjänsten innebär också många kontaktytor, både internt och externt, vilket ställer krav på att du har en god samarbetsförmåga samt social kompetens.

Som person är du drivande, innovativ och engagerad i arbetet med en vilja att lära dig nya saker. Vi ser gärna att du är van vid självständigt arbete och att ta egna initiativ. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper. Engelska språket används i stor utsträckning både i vår kontakt med externa företag och i de tekniska dokument och processer som vi arbetar efter.

Meriterande kvalifikationer:

  • engelska i tal och skrift
  • erfarenhet av beredning i 3D miljö (Delmia)
  • erfarenhet från sammanbyggnad av flygplansstuktur
  • god datorvana

Urval sker löpande, välkommen med din ansökan!

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

23-07-2019

Extra information

Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis