Inaktiv platsannons

Produktionstekniker i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

I affärsområdet Industrial Products & Services (IPS) ingår affärsenheterna Aerostructures, Avionics och Combitech, samt Ventures portfölj av hel- och delägda företag. IPS fungerar som en holdingorganisation där varje verksamhet utvecklar och arbetar med strategier för lönsam tillväxt efter förutsättningarna på respektive marknad. En stor del av affärerna sker på en så kallad business-to-business-marknad. Affärsområdet har cirka 2400 medarbetare och omsätter ungefär 4 miljarder SEK.

Vill du arbeta med civil flygplanstillverkning där slutprodukterna är delar till bland annat Boeing 787 Dreamliner? Ser du dig själv som en del av ett större team som tillsammans skapar en produkt i våra egna verkstäder? Är du driven och på jakt efter spännande möjligheter? Blev svaret JA på dessa tre frågor – då ber vi om din uppmärksamhet lite till!

Vi utökar vårt team och söker flera Produktionstekniker inom sammanbyggnad och montering. Vi söker både dig med erfarenhet och du som är nyutexaminerad ingenjör.

Vårt team består totalt av drygt 20 personer, kunniga engagerade individer med olika bakgrund och år i yrket. Vi erbjuder dig en roll i vilken du kan växa i långsiktigt och där du hela tiden utvecklas och lär dig nytt. Vi är ett riktigt gott gäng som hjälps år och lär av varandra. 

 

 

Din framtida utmaning

Som produktionstekniker är du en viktig del i länken mellan konstruktion och produktion. Där bidrar du med att utveckla produktionsmetoder och arbetssätt samt påverkar konstruktionsarbetet så att lägsta möjliga tillverkningskostnad kan uppnås utan att påverka funktion och kvalitet. Arbetsuppgifterna består i huvudsak av att ta fram produktionsunderlag som beskriver byggsekvens, monteringsmetod och tydliga arbetsinstruktioner vilket ger operatörerna rätt förutsättningar för att bygga produkterna effektivt, med rätt kvalitet och lägsta kostnad.
Du bidrar även till framtagning av nya tekniska lösningar och medverkar vid utveckling av effektiva produktionssystem och monteringslinor baserade på Lean-principer. Arbetet sker företrädesvis mot externa kunder så som Airbus och Boeing.

 

Den du är idag

Vi söker dig som är en driftig och erfaren produktionstekniker som är intresserad av att vidareutveckla dina kunskaper inom produktionsteknik. Du har en teknisk högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper samt flera års erfarenhet av produktionsteknik. Det är meriterande om du har erfarenhet av beredning i Delmia, taktad produktion samt kunskaper i Catia.

Även du som är nyutbildad inom detta område är välkommen med din ansökan.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Det tar tid att bli riktigt vass i yrket, så ett visst mått av uthållighet är fördelaktigt liksom en nyfikenhet och intresse för att lära nytt. Vi ser gärna att du är van vid självständigt arbete och att ta egna initiativ. Då arbetet oftast sker i team är det viktigt att du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och vi ser gärna att du har erfarenhet av ledarskap.
Tjänsten innebär många kontaktytor, både internt och externt, vilket ställer krav på att du har en god samarbetsförmåga samt social kompetens. Som produktionstekniker har du många kundkrav som ska uppfyllas och verifieras, för att lyckas i rollen bör du ha en stor kvalitetsmedvetenhet.
Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska, i både och skrift.

Vi hoppas du ska trivas och vilja växa med oss! Inom Saab finns goda möjligheter till kontinuerlig utveckling och fortsatt karriär!

Get to know us - meet our people

Är det dig vi söker? Välkommen med din ansökan redan idag!

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

 

Publicerad den

23-07-2019

Extra information

Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis