Inaktiv platsannons

Provmetodutvecklare på avdelningen Flygprov och verifiering i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Avdelning Flygprov och verifiering genomför provning inom dom flesta teknikområden inom flygsystem och har cirka 250 medarbetare. Avdelningen präglas av prestigelöshet, gott samarbete och alla hjälper till där det behövs. Provverksamheten befinner sig i en expansiv fas så därför söker vi nu medarbetare som vill vara med oss i den spännande utprovningen av Gripen!

Provingenjörerna som jobbar med Gripen har en omfattande verktygslåda för att dels i realtid övervaka alla Gripens delsystem under prov samt att efter provet analysera stora mängder mätdata. Prov genomförs i simulatorer, riggar och i flygplan. I detta arbete ställs provingenjören inför en stor mängd tekniska utmaningar, allt från att rent datatekniskt bemästra stora datamängder från delsystemens databussar eller högfrekvent registrerade accelerometrar till analys av höghastighets video vid vapenseparation eller behovet av att beräkna lagrad bromsenergi efter landning. Verktygslådan är så stor så vi behöver din hjälp för att vårda och utveckla den. Dels genom att tillämpa teknik vi redan har, men även för att ta till oss det som ligger i teknikens framkant.

Din framtida utmaning

Som provmetodutvecklare kommer du att arbeta i ett team som idag består av 5 medarbetare med olika bakgrund och erfarenhet av flygutprovning som tillsammans förvaltar och fokuserar på teknik som kan leda till kvalitetshöjning och effektivisering av våra nuvarande provmetoder.
I din roll som provmetodutvecklare kommer du med tiden ha möjlighet att påverka dina arbetsuppgifter efter kompetensområde och intresse.

Arbetet består bland annat av:
- Utveckla och ansvara för script och analys- och utvärderingsverktyg som används av flera provteknikområden.
- Samverka med dagens operativa provingenjörer och provteknikansvariga med utredningar, utveckling och implementering av verktyg och metoder.
- Innovativt studera och implementera möjliga tillämpningar av ny teknik som leder till kvalitetshöjning och effektivisering av våra nuvarande provmetoder.

Eftersom det är komplexa system du kommer att arbeta med får du genomgå utbildningar avseende både produktkunskap, verktyg, arbetsmetodik och företagskännedom. Detta gör också att du i början får möjlighet att nätverka med både erfarna och andra nyanställda.

Den du är idag

Vi söker dig som är analytisk, strukturerad och har god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är resultatinsriktad och har förmåga att omsätta ny teknik till använbara tillämpningar. Du tycker det är stimulerande att hjälpa, stötta och lära av andra medarbetare. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper och vi utgår från att du är en positiv och initiativrik person som trivs med att arbeta i team såväl som självständigt.
Din bakgrund bör vara civilingenjör och du har kunskap i programmering. Erfarenhet av provning eller systemutveckling är meriterande. Dokumentation sker till övervägande delen på engelska och därför är goda kunskaper i engelska nödvändigt.

Denna tjänst kräver att du godkänns I en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen

Verkar det intressant? Skicka in din ansökan redan idag, rekryteringen sker löpande.

Publicerad den

23-07-2019

Extra information

Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis