Inaktiv platsannons

Systemförvaltare till Skandia Investment Management i Stockholm

Vill du jobba med att på en av Nordens största kundägda bank- och försäkringskoncerner? Vi söker nu dig som vill vara med på vår resa och växa ytterligare.

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Är du en driven och utvecklingshungrig person med bakgrund inom Systemförvaltning/IT och kapitalförvaltning? Se hit!

Till gruppen System Administration & IT på Skandia Investment Management AB (SIM) söker vi nu en Systemförvaltare.

Arbetsbeskrivning

I rollen som Systemförvaltare kommer du att vara länken som förstår och pratar verksamhetens språk och som vid behov kan översätta beställningar till system- och IT-leverantörer. Du kommer att fungera som användarstöd i verksamheten samt delta i och driva effektiviseringsprojekt gällande system och processer för verksamheten. Det är därför av stor vikt att du har förståelse för verksamheten och dess behov.

Vidare så kommer du att ha ansvar för förvaltning och vidareutveckling av systemen samt även löpande arbete med konfigurering och parametersättning.

SIM bedriver löpande arbete runt IT-kontinuitet. Du kommer att arbeta med bolagets kontinuitetshantering, där du i samarbete med verksamheten genomför affärskonsekvensanalyser, tar fram testplaner, genomför årliga kontinuitetstester och deltar i koncernens gemensamma kontinuitetsforum.

Avdelningens ansvar innefattar också informationssäkerhet och projekt tillsammans med Skandia IT, där du kommer att vara en del av detta arbete.

Några av våra medarbetare
Olivia Holmberg
Handläggare Back office
"Skandia är den anställdas utveckling och välmående i fokus. Jag har sett flera exempel på hur Skandia tar vara på anställda genom att erbjuda kompetensutveckling och nya utmaningar inom organisation."
Daniel Winther
Chef Private Equity and Infrastructure
"Den professionella miljön, duktiga medarbetare som ställer krav, pushar och samtidigt visar uppskattning för varandra. "
Johan Hagman
Gruppchef Telefonrådgivning
"Den optimala storleken på företaget. Det gör att känslan att vara bidragande fortfarande är stor samtidigt som bra möjligheter finns för att specialisera sig inom ett brett spann av kompetensområden."
Sofie Kulp-Tåg
Senior Portföljförvaltare
"Jag blir konstant utmanad och har möjlighet att utveckla min kompetens. På Skandia har jag också erbjudits möjlighet att växa inom organisationen och få ett större ansvar."
Kvalifikationer

Kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig som tidigare har arbetat inom en kapitalförvaltning och har bred förståelse för de finansiella instrument som finns på marknaden. Du har antingen ett par års erfarenhet av systemförvaltning och/eller ca 5 års erfarenhet från arbete inom front-, middle- eller back-office inom en kapitalförvaltning. Det är ett krav att du har mycket god kunskap i SimCorp Dimension och meriterande om du har kunskaper inom TradeSec, och/eller Riskmetrics.

Du har akademisk utbildning och har goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

För att trivas och passa in i gruppen är det viktigt att du har god samarbetsförmåga samt att du har ett prestigelöst förhållningssätt. Det är även viktigt att du är ansvarstagande och drivande, har förmågan att ta egna initiativ och ett fokus på att slutföra saker med kvalitet.

Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag då urval sker löpande, dock senast den 3 mars 2019. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn profil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Fredrik Jansson, tel. 073-678 49 21.

Vi har riktigt bra förmåner
  • Privatvårdsförsäkring för alla anställda

  • Vår företagskultur styrs av engagemang

  • Balans i livet och ett bra friskvårdserbjudande

  • Fantastiska kollegor

  • Bidrar till att göra skillnad

  • Förmånligt Personallån

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Kontor / Administration | IT | Heltidsjobb (förstajobb)