Inaktiv platsannons

Teknik Specialist Verifiering och Validering ERTMS i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Teknik Specialist Verifiering och Validering ERTMS. Vi vill ha din ansökan senast den 18 februari.

Vill du vara med och genomföra ett av Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt? Trafikverkets verksamhetsområde Stora Projekt är en av landets - och därmed Nordens - största beställare och bidrar till samhällsutvecklingen såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Ett av Trafikverkets största projekt just nu är införandet av det EU-gemensamma tågtrafikstyrningssystemet ERTMS. Inom ERTMS projektet utvecklas den digitala signaltekniken för framtidens tågtrafik.

Arbetsuppgifter

Som specialist inom verifiering och validering hos oss i ERTMS-projektet arbetar du med att säkerställa att de komplexa funktionerna i våra signalsystem för styrning av tågtrafik blir korrekt bevisade. I rollen kommer du att stödja projektet med specialistkunskaper inom tester samt verifiering och validering av pågående utveckling av komplexa datorbaserade säkerhetskritiska system. Fokus ligger på de nya funktioner som införs i systemen samt dess implementering på olika pilotbanor. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö som kännetecknas av en blandning av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter.

Exempel på arbetsuppgifter som kan förekomma;
.    Planering och ledning av verifiering och validering av ERTMS
.    Granskning av leverantörers verifierings- och valideringsrapporter
.    Medverkan vid leverantörers valideringsaktiviteter
.    Delta i ändringshanteringen inklusive Change Control Board 
.    Delta i arbete med säkerhetsstyrning

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
•    har en civilingenjörsexamen med teknisk inriktning alternativt har du annan utbildning och flerårig erfarenhet som vi bedömer likvärdig
•    har minst ett par års erfarenhet inom området verifiering och validering av komplexa datorbaserade system
•    har minst ett par års erfarenhet av test av signalanläggningar för spårburen trafik
 
Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete med ERTMS-system, och då helst marksystemsdelen.
 
Som person är du initiativtagande och självständig, samt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har god förmåga att planera och strukturera. Då arbetet innebär många kontakter både internt och externt, är det viktigt att du har god samarbetsförmåga. Tjänsten förutsätter att du uttrycker dig väl i tal och skrift i såväl svenska som engelska.

Övrig information

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. 

Önskad placeringsort är Borlänge eller Solna. Intervjuerna kommer att hållas i Solna vecka 10. Tester kan förekomma under denna process.
 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-02-18

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej