Inaktiv platsannons

Vägtrafikledare i Malmö

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Vägtrafikledare. Vi vill ha din ansökan senast den 22 februari.

Vill du arbeta som vägtrafikledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. På Trafikledning jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken. Vi leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att bidra till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Arbetsuppgifter

Som vägtrafikledare arbetar du med trafikledning och trafikinformation på det statliga vägnätet i region syd.

I arbetsuppgifterna ingår att:

 • informera samhället, trafikanter, näringslivstransporter, media, polis, SOS m.fl. om läget på de statliga vägarna (trafikinformation) via webb och trafikradio
 • styra och leda trafiken med hjälp av olika tekniska system (vägtrafikledning)
 • hantera störningar i trafiken vid olyckor, hinder och stopp i vägtrafiken, för att bibehålla största möjliga framkomlighet i vägtransportsystemet
 • analysera och prognostisera kommande trafikpåverkande händelser, tex väder och trafikstörande arbeten

Arbetet innebär skiftgång dygnet runt, året runt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • har en avslutad gymnasieutbildning
 • har god datorvana i olika databasmiljöer
 • har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska
 • har körkort för personbil
 • har svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du

 • har arbetat i operativ miljö exempelvis inom SOS, Polis, driftledning eller trafikinformationscentraler 
 • har god geografisk kunskap i region syd, vilket är det aktuella uppdragsområdet
 • har förmågan att kunna läsa och tolka kartor
 • har erfarenhet av skiftarbete

I rollen som vägtrafikledare är det viktigt att du har förmågan att enkelt anpassa dig till nya omständigheter och situationer. Du har förmåga att arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i stressade situationer. Vidare har du god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Övrig information

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-02-22

Publicerad den

26-07-2019

Extra information

Ort
Malmö
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis